22/04/2019 22/04/2019 Την Μεγάλη Δευτέρα, 22 Απριλίου 2019, εσπέρας, στον ενοριακό Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Κομποτίου Άρτης, χοροστάτησε, στην Ακολουθία του Νυμφίου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Άρτης κ. Καλλίνικος. Στο Κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος τόνισε, ότι ο ταπεινός άνθρωπος προσπαθεί, να αναπληροί δια της μετανοίας τις ελλείψεις του. Όπως οι Φρόνιμες Παρθένοι, της Ευαγγελικής Παραβολής, που πρόβλεψαν, να...
22 Απριλίου, 2019 - 22:32

Στο Κομπότι για την Ακολουθία του Νυμφίου ο Μητρ. Άρτης

Διαδώστε:
Στο Κομπότι για την Ακολουθία του Νυμφίου ο Μητρ. Άρτης

Την Μεγάλη Δευτέρα, 22 Απριλίου 2019, εσπέρας, στον ενοριακό Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Κομποτίου Άρτης, χοροστάτησε, στην Ακολουθία του Νυμφίου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Άρτης κ. Καλλίνικος. Στο Κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος τόνισε, ότι ο ταπεινός άνθρωπος προσπαθεί, να αναπληροί δια της μετανοίας τις ελλείψεις του. Όπως οι Φρόνιμες Παρθένοι, της Ευαγγελικής Παραβολής, που πρόβλεψαν, να έχουν περίσσιο λάδι για τις λαμπάδες τους. Ενώ, οι Μωρές Παρθένοι θεώρησαν, ότι λόγω της σωματικής αγνότητάς τους είναι τάχα άξιες, ώστε να εισέλθουν στον γάμο. Όμως, αυτή η αίσθηση της επάρκειάς τους, τις άφησε έξω από τον γάμο. «Ιδού, ο Νυμφίος έρχεται εν τω μέσω της νυκτός. Και μακάριος ο δούλος ον ευρήσει γρηγορούντα. Ανάξιος δε πάλιν ον ευρήσει ραθυμούντα».

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων