07/12/2018 07/12/2018 Τα Εγκαίνια του Ιερού Ενοριακού Ναού των Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου, που βρίσκεται στα Διαμαντεΐκα Αγρινίου, ετέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμάς, μέσα σε κλίμα θρησκευτικής κατάνυξης και συγκίνησης. Το πρωί της Κυριακής 2 Δεκεμβρίου 2018, ο Σεβασμιώτατος χοροστάτησε στην ακολουθία του Όρθρου και ακολούθως τέλεσε τα Εγκαίνια του Ιερού Ναού,...
07 Δεκεμβρίου, 2018 - 13:53

Εγκαίνια Ι.Ν. Αποστόλων Πέτρου και Παύλου στα Διαμαντέϊκα 

Διαδώστε:
Εγκαίνια Ι.Ν. Αποστόλων Πέτρου και Παύλου στα Διαμαντέϊκα 

Τα Εγκαίνια του Ιερού Ενοριακού Ναού των Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου, που βρίσκεται στα Διαμαντεΐκα Αγρινίου, ετέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμάς, μέσα σε κλίμα θρησκευτικής κατάνυξης και συγκίνησης.

Το πρωί της Κυριακής 2 Δεκεμβρίου 2018, ο Σεβασμιώτατος χοροστάτησε στην ακολουθία του Όρθρου και ακολούθως τέλεσε τα Εγκαίνια του Ιερού Ναού, ενώ προεξήρχε στην πρώτη πανηγυρική Θεία Λειτουργία.

Κατά την διάρκεια της τελετής των Εγκαινίων οι ιεροκήρυκες της Ιεράς Μητροπόλεως, αρχιμ. Λαυρέντιος Καρανάσιος και αρχιμ. Μακάριος Αντωνόπουλος, εξηγούσαν στους πιστούς τα στάδια της ακολουθίας ώστε να κατανοούν καλύτερα τα τελούμενα.

Ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Κοσμάς, κατά την απόλυση της Θείας Λειτουργίας, συνεχάρη τον δραστήριο εφημέριο του Ιερού Ναού πρωτ. Γρηγόριο Παπακωστόπουλο, τα μέλη του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου, αλλά και όλους όσους κοπίασαν για την προετοιμασία της τελετής των Εγκαινίων.


Επίσης ο Σεβασμιώτατος, τόνισε την μεγάλη σημασία των Εγκαινίων ενός Ιερού Ναού και αναφέρθηκε στους μακαριστούς κτήτορες και ευεργέτες, καθώς και στους εφημερίους που διηκόνησαν την Ενορία από την ίδρυσή της.

Τέλος, ευχαρίστησε και συνεχάρη όλους τους κατοίκους της Ενορίας για την φροντίδα και την συμπαράστασή τους, που είχε ως αποτέλεσμα την ανακαίνιση, τον εξωραϊσμό και τον καλωπισμό του Ναού, ο οποίος πλέον αποτελεί ένα κόσμημα για το χωριό. Ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε, «τα Εγκαίνια του Ναού να αποτελέσουν την αφορμή για τον προσωπικό εγκαινιασμό της ψυχής όλων των πιστών».

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων