03/04/2020 03/04/2020 Μια ξεχωριστή εμπειρία τις δύσκολες ώρες της πανδημίας, βίωσαν οι πιστοί στην Αιτωλοακαρνανία. Ο Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ.Κοσμάς περιόδευσε όλη την Μητρόπολη απ άκρου εις άκρον κρατώντας Ιερά Λείψανα Αγίων, μεταξύ των οποίων των Αγίων Χαραλάμπους, Λουκά Κριμαίας και Νικηφόρου του λεπρού. Σε όλη τη διαδρομή του ο Μητροπολίτης ευλογούσε με τα Ιερά Λείψανα,...
03 Απριλίου, 2020 - 14:55
Τελευταία ενημέρωση: 03/04/2020 - 14:57

Η «ευλογημένη» περιοδεία του Αιτωλίας κ. Κοσμά

Διαδώστε:
Η «ευλογημένη» περιοδεία του Αιτωλίας κ. Κοσμά

Μια ξεχωριστή εμπειρία τις δύσκολες ώρες της πανδημίας, βίωσαν οι πιστοί στην Αιτωλοακαρνανία.
Ο Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ.Κοσμάς περιόδευσε όλη την Μητρόπολη απ άκρου εις άκρον κρατώντας Ιερά Λείψανα Αγίων, μεταξύ των οποίων των Αγίων Χαραλάμπους, Λουκά Κριμαίας και Νικηφόρου του λεπρού.


Σε όλη τη διαδρομή του ο Μητροπολίτης ευλογούσε με τα Ιερά Λείψανα, τις ενορίες , τις κωμοπόλεις και τα χωριά και πραγματοποίησε ελάχιστες προγραμματισμένες στάσεις.
Λόγω των περιοριστικών μέτρων δεν επέτρεψε ο Μητροπολίτης να ενημερωθούν οι ενορίτες και δεν τέλεσε καμία ακολουθία στους Ναούς που στάθμευσε.


Ειδικότερα, σύμφωνα με εκκλησιαστικές πηγές, ο Μητροπολίτης πραγματοποίησε στάση σε Φλωριάδα, Μπούκα, Πλαγιά και Άγιο Νικόλαο Βονίτσης, Πάλαιρο , Πετροχώρι Θέρμου, Περιθώρι και Ι.Μονές Λιγοβιτσίου και Αγίου Δημητρίου Δρυμού Βονίτσης.
«Το γεγονός αυτό ήταν έκτακτο και απροσδόκητο και μας χαροποίησε ιδιαίτερα, αποτελεί δε μεγάλη ευλογία για όλη την ενορία μας», αναφέρεται εκ του Ι.Ν. Αγίου Νικολάου του νέου του εν Βουνένοις της κοινότητας Αγίου Νικολάου Βόνιτσας.

Πηγή: agrinionews.gr

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων