09/12/2023 10/12/2023 Συγχαρητήρια εκφράζει με δήλωση του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Δαμασκηνός στην αρχαιολόγο Δρ. Ολυμπία Βικάτου για την ανάληψη της θέσης της Γενικής Διευθύντριας Αρχαιοτήτων και Πολιτιστικής Κληρονομιάς του Υπουργείου Πολιτισμού, κάνοντας παράλληλα ιδιαίτερη μνεία στο πολυσχιδές επιστημονικό, ανασκαφικό και συγγραφικό έργο της στην Ηλεία και στην Αιτωλοακαρνανία. Αναλυτικά η συγχαρητήρια δήλωση του...
09 Δεκεμβρίου, 2023 - 15:23
Τελευταία ενημέρωση: 10/12/2023 - 2:26

Ο Αιτωλίας και Ακαρνανίας Δαμασκηνός συγχαίρει την αρχαιολόγο Ολυμπία Βικάτου

Διαδώστε:
Ο Αιτωλίας και Ακαρνανίας Δαμασκηνός συγχαίρει την αρχαιολόγο Ολυμπία Βικάτου

Συγχαρητήρια εκφράζει με δήλωση του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Δαμασκηνός στην αρχαιολόγο Δρ. Ολυμπία Βικάτου για την ανάληψη της θέσης της Γενικής Διευθύντριας Αρχαιοτήτων και Πολιτιστικής Κληρονομιάς του Υπουργείου Πολιτισμού, κάνοντας παράλληλα ιδιαίτερη μνεία στο πολυσχιδές επιστημονικό, ανασκαφικό και συγγραφικό έργο της στην Ηλεία και στην Αιτωλοακαρνανία.

Αναλυτικά η συγχαρητήρια δήλωση του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Δαμασκηνού για την Ολυμπία Βικάτου:

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Δαμασκηνός πληροφορηθείς την επιλογή της Αρχαιολόγου, Δρ. Ολυμπίας Βικάτου, Προϊσταμένης της Εφορείας Αρχαιοτήτων Αιτωλοακαρνανίας και Λευκάδος, στη θέση της Γενικής Διευθύντριας Αρχαιοτήτων και Πολιτιστικής Κληρονομιάς του Υπουργείου Πολιτισμού συγχαίρει από καρδιάς και εύχεται πλούσιο τον φωτισμό του Παναγίου Πνεύματος στο έργο που καλείται να υπηρετήσει από τη νέα θέση ευθύνης που αναλαμβάνει.

Η κ. Ολυμπία Βικάτου με ένα πλούσιο και πολυσχιδές επιστημονικό, ανασκαφικό και συγγραφικό έργο στην Ηλεία και την Αιτωλοακαρνανία χαίρει της εκτιμήσεως και της ευρείας αναγνωρίσεως, καθώς έχει υπηρετήσει για πολλά χρόνια σε διάφορες θέσεις ευθύνης με άκρως επιστημονικό τρόπο και επαγγελματισμό τα ιδεώδη της έρευνας, της προστασίας και της αναδείξεως της σπουδαίας πολιτιστικής κληρονομιάς του τόπου μας.

Αφήνοντας πίσω στην Αιτωλοακαρνανία μια πλούσια παρακαταθήκη σε ανασκαφές και έργα ΕΣΠΑ, επαξίως καλείται να αναλάβει μια εξίσου νευραλγική θέση στο Υπουργείο Πολιτισμού, την οποία είμαι βέβαιος, ότι θα υπηρετήσει με συναίσθηση καθήκοντος, επιστημονική συνείδηση και συστηματική επιμέλεια.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων