16/01/2023 16/01/2023 Την έδρα της Διεύθυνσης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Νομού Αιτωλοακαρνανίας και της Πυροσβεστική Υπηρεσία Μεσολογγίου επισκέφθηκε σήμερα ο Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Δαμασκηνός για να ευλογήσει την πρωτοχρονιάτικη βασιλόπιτα, παρουσία των αξιωματικών, των υπαξιωματικών και των εργαζομένων. Ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε για την πρόσκληση λέγοντας ότι είναι η πρώτη του επίσκεψη σε αυτό το χώρο και ευχήθηκε...
16 Ιανουαρίου, 2023 - 14:46
Τελευταία ενημέρωση: 16/01/2023 - 14:50

Ο Μητροπολίτης Αιτωλίας επισκέφθηκε την Πυροσβεστική Υπηρεσία Μεσολογγίου

Διαδώστε:
Ο Μητροπολίτης Αιτωλίας επισκέφθηκε την Πυροσβεστική Υπηρεσία Μεσολογγίου

Την έδρα της Διεύθυνσης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Νομού Αιτωλοακαρνανίας και της Πυροσβεστική Υπηρεσία Μεσολογγίου επισκέφθηκε σήμερα ο Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Δαμασκηνός για να ευλογήσει την πρωτοχρονιάτικη βασιλόπιτα, παρουσία των αξιωματικών, των υπαξιωματικών και των εργαζομένων.

Ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε για την πρόσκληση λέγοντας ότι είναι η πρώτη του επίσκεψη σε αυτό το χώρο και ευχήθηκε καλή χρονιά, με υγεία, δύναμη και πλούσια τη Χάρη του Θεού στη ζωή και το έργο των Πυροσβεστών.

«Έχω πλήρη επίγνωση, ότι με τη χάρη του Θεού, επιτελείτε καθημερινά ένα σπουδαίο λειτούργημα, μία πολύ μεγάλη προσφορά και διακονία, με σκοπό να αντιμετωπίζετε έκτακτες περιστάσεις που απειλούν ανθρώπινες ζωές, δημόσιες και ιδιωτικές περιουσίες. Έρχεστε αντιμέτωποι με την πυρκαγιά, αλλά και με τα έντονα καιρικά φαινόμενα που τα τελευταία χρόνια γίνονται όλο και εντονότερα, με πρωτόγνωρες εκφράσεις και επιδράσεις μέσα στην καθημερινότητά μας.

Γνωρίζω πολύ καλά την επικινδυνότητα που έχει το επάγγελμά σας. Πολλές φορές θέτετε σε κίνδυνο ακόμα και τη ζωή σας για να προασπίζετε το αγαθό της ζωής των συνανθρώπων μας. Γνωρίζω, επίσης, ότι διακατέχεστε από αισθήματα αυτοθυσίας και προσφοράς, έχετε όμως τη Χάρη του Θεού που σας προστατεύει, σας ενισχύει και εμείς προσευχόμαστε για εσάς κάθε φορά που μνημονεύουμε τον φιλόχριστο στρατό και τα σώματα ασφαλείας της πατρίδος μας, αναγνωρίζοντας την τεράστια προσφορά όλων σας», είπε μεταξύ άλλων.

Ο Σεβασμιώτατος ανακοίνωσε επίσης, ότι σε συνεργασία με την Διοίκηση της Π.Υ. θα ορίσει έναν εντεταλμένο ιερέα που θα αποτελεί τον σύνδεσμο μεταξύ Ιεράς Μητρόπολης και Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Στην τελετή παραβρέθηκαν ο Συντονιστής Π.Υ. Δυτικής Ελλάδος, Υποστράτηγος Νικόλαος Ρουμελιώτης, ο Περιφερειάρχης Π.Υ. Δυτικής Ελλάδος Αρχιπύραρχος Χριστόφορος Μπόκας, ο Διοικητής ΔΙ.Π.Υ.Ν. Αιτωλοακαρνανίας Πύραρχος Χαραλάμπης Παλουκτσόγλου, ο Διοικητής Π.Υ. Μεσολογγίου Αντιπύραρχος Παναγιώτης Στούμπος, καθώς και Διοικητές άλλων Π.Υ. του Νομού.

Περισσότερες φωτογραφίες ΕΔΩ

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων