02/08/2022 02/08/2022 Επίσκεψη στα νησάκια της Λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου πραγματοποίησε την Τρίτη 2 Αυγούστου 2022 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου και Τοποτηρητής της Ιεράς Μητροπόλεως Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Ιερόθεος. Ο Σεβασμιώτατος επιβιβάστηκε σε περιπολικό σκάφος του Λιμεναρχείου Μεσολογγίου συνοδευόμενος από την Λιμενάρχη, Υποπλοίαρχο Λ.Σ. κ. Κυριακή Σκανδάλου, τον κυβερνήτη του σκάφους, Σημαιοφόρο Λ.Σ. κ. Νεκτάριο...
02 Αυγούστου, 2022 - 16:29
Τελευταία ενημέρωση: 02/08/2022 - 16:34

Ο Μητροπολίτης Ναυπάκτου στη Λιμνοθάλασσα Μεσολογγίου και στην Εφορεία Αρχαιοτήτων

Διαδώστε:
Ο Μητροπολίτης Ναυπάκτου στη Λιμνοθάλασσα Μεσολογγίου και στην Εφορεία Αρχαιοτήτων

Επίσκεψη στα νησάκια της Λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου πραγματοποίησε την Τρίτη 2 Αυγούστου 2022 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου και Τοποτηρητής της Ιεράς Μητροπόλεως Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Ιερόθεος.

Ο Σεβασμιώτατος επιβιβάστηκε σε περιπολικό σκάφος του Λιμεναρχείου Μεσολογγίου συνοδευόμενος από την Λιμενάρχη, Υποπλοίαρχο Λ.Σ. κ. Κυριακή Σκανδάλου, τον κυβερνήτη του σκάφους, Σημαιοφόρο Λ.Σ. κ. Νεκτάριο Ζησιμόπουλο, τον Ανθυπασπιστή Λ.Σ. κ. Γεώργιο Κακούτη και την Ανθυπασπιστή Λ.Σ. κ. Γλυκερία Σοροβού.

Διέπλευσαν την λιμνοθάλασσα και περιηγήθηκαν στον θαλάσσιο χώρο στην Τουρλίδα, στη νήσο Βασιλάδι, στο Εκκλησάκι του Αη Σώστη και στο θαλάσσιο μέτωπο, εξωτερικά της Λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου – Αιτωλικού, από την πλευρά του Πατραϊκού κόλπου.

Ο Σεβασμιώτατος εξέφρασε τον ενθουσιασμό του και τις ευχαριστίες του στην κυρία Λιμενάρχη και τους συνεργάτες της για την υποδοχή, την φιλοξενία και την ξενάγηση στη Λιμνοθάλασσα.

Στη συνέχεια επισκέφθηκε την Εφορεία Αρχαιοτήτων Αιτωλοακαρνανίας και Λευκάδος, όπου συναντήθηκε με την διευθύντρια δρ Ολυμπία Βικάτου, η οποία ενημέρωσε τον Σεβασμιώτατο για τις δράσεις της Εφορείας στο Μεσολόγγι και στην Ναύπακτο, αλλά και σε ολόκληρη την Αιτωλοακαρνανία.

Στη συνέχεια η κα Βικάτου συνόδευσε τον Μητροπολίτη Ναυπάκτου στο Ξενοκράτειο Αρχαιολογικό Μουσείο Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου και τον ξενάγησε στην μόνιμη έκθεση του μουσείου.

Ο Σεβασμιώτατος δήλωσε κατάπληκτος από την εξαιρετικά ενδιαφέρουσα έκθεση που δείχνει την ιστορία των τόπων και εξέφρασε τις ευχαριστίες του και τα συγχαρητήριά του στην κ. Βικάτου και τους συνεργάτες της για την άρτια οργάνωση του μουσείου.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων