31/01/2024 31/01/2024 Παρουσία του Μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως κ. Ανθίμου, του Κοσμήτορα της Σχολής κ. Κωνσταντινίδη και των Καθηγητών της Ιατρικής σχολής πραγματοποιήθηκε η τελετή αναγόρευσης σε Διδάκτορα της Νευροχειρουργικής Κλινικής του π. Βασιλείου Κολέτσα, κληρικού της Μητρόπολης Αλεξανδρουπόλεως, την Τετάρτη 31 Ιανουαρίου 2024 στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δ.Π.Θ. Ο π. Βασίλειος εξεπόνησε την διδακτορική του διατριβή με τίτλο...
31 Ιανουαρίου, 2024 - 14:43
Τελευταία ενημέρωση: 31/01/2024 - 15:12

Αναγόρευση π. Βασιλείου Κολέτσα σε Διδάκτορα της Νευροχειρουργικής Κλινικής

Διαδώστε:
Αναγόρευση π. Βασιλείου Κολέτσα σε Διδάκτορα της Νευροχειρουργικής Κλινικής

Παρουσία του Μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως κ. Ανθίμου, του Κοσμήτορα της Σχολής κ. Κωνσταντινίδη και των Καθηγητών της Ιατρικής σχολής πραγματοποιήθηκε η τελετή αναγόρευσης σε Διδάκτορα της Νευροχειρουργικής Κλινικής του π. Βασιλείου Κολέτσα, κληρικού της Μητρόπολης Αλεξανδρουπόλεως, την Τετάρτη 31 Ιανουαρίου 2024 στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δ.Π.Θ.

Ο π. Βασίλειος εξεπόνησε την διδακτορική του διατριβή με τίτλο <<Η ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΛΟΥΚΑ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΚΡΙΜΑΙΑΣ ΣΤΙΣ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΕΣ ΕΠΕΜΒΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΝΕΥΡΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ >> με επιβλέποντα τον καθηγητή Νευροχειρουργικής κ. Ιωάννη Μαυρίδη. Η Διδακτορική διατριβή βαθμολογήθηκε με << ΆΡΙΣΤΑ >>.

Ο κύριος σκοπός της παρούσας διατριβής είναι η διερεύνηση της επιστημονικής προσφοράς του Αγίου Λουκά στις χειρουργικές επεμβάσεις του νευρικού συστήματος. Η προσφορά αυτή αφορά τρεις κυρίως τομείς, τη νευροανατομία, τη νευροχειρουργική και την περιοχική αναισθησία. Το έργο του χαρακτηρίζεται από λεπτομερείς περιγραφές ποικίλων ανατομικών δομών του εγκεφάλου και του κρανίου, καθώς και διεγχειρητικών ευρημάτων από τις νευροχειρουργικές του επεμβάσεις. Διαλεύκανε νευροχειρουργικούς όρους και περιέγραψε νευροχειρουργικές τεχνικές. Παρείχε επίσης συμβουλευτικές οδηγίες σχετικά με την ασφάλεια των νευροχεριουργικών επεμβάσεων.

Περισσότερες φωτογραφίες ΕΔΩ

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων