05/12/2020 05/12/2020 Στην Εβδομαδιαία Ενημέρωση των Ιδρυμάτων της Ιεράς Μητροπόλεως Αλεξανδρούπολης για τον κορωνοϊό αναφέρεται ότι ο υπάλληλος της Μητρόπολης που νοσούσε και είχε νοσηλευτεί στο νοσοκομείο πλέον αναρρώνει κατ’ οίκον μετά το εξιτήριο που πήρε. Αναλυτικά η ανακοίνωση της Ιεράς Μητροπόλεως αναφέρει:  Στο Σταυρίδειο Ίδρυμα χρονίως πασχόντων «Ο Άγιος Κυπριανός» οι τρόφιμοι και οι υπάλληλοί μας...
05 Δεκεμβρίου, 2020 - 12:55
Τελευταία ενημέρωση: 05/12/2020 - 12:10

Αναρρώνει κατ’ οίκον ο υπάλληλος της Ι. Μητροπόλεως Αλεξανδρούπολης

Διαδώστε:
Αναρρώνει κατ’ οίκον ο υπάλληλος της Ι. Μητροπόλεως Αλεξανδρούπολης

Στην Εβδομαδιαία Ενημέρωση των Ιδρυμάτων της Ιεράς Μητροπόλεως Αλεξανδρούπολης για τον κορωνοϊό αναφέρεται ότι ο υπάλληλος της Μητρόπολης που νοσούσε και είχε νοσηλευτεί στο νοσοκομείο πλέον αναρρώνει κατ’ οίκον μετά το εξιτήριο που πήρε. Αναλυτικά η ανακοίνωση της Ιεράς Μητροπόλεως αναφέρει: 

Στο Σταυρίδειο Ίδρυμα χρονίως πασχόντων «Ο Άγιος Κυπριανός» οι τρόφιμοι και οι υπάλληλοί μας είναι σε πολύ καλή κατάσταση χωρίς να υπάρχει εντός του Ιδρύματος λοιμωξιογόνος εστία. Η εβδομάδα κύλησε χωρίς κανένα σύμπτωμα και αναμένουμε τα αποτελέσματα των τεστ που πραγματοποιήθηκαν την προηγούμενη Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2020 σε όλους τους τροφίμους και το προσωπικό μας.

Στο Ιωακείμειο Γηροκομείο την Κυριακή 29 Νοεμβρίου 2020 έγιναν τεστ από τον ΕΟΔΥ σε όλους τους τροφίμους και το προσωπικό και ανιχνεύτηκαν συνολικά 53 θετικοί τρόφιμοι εκ των οποίων όμως οι 51 είναι όσοι είχαν βρεθεί θετικοί στο κορωνοϊό από τα προηγούμενα τεστ. Επειδή έχει παρέλθει το προβλεπόμενο διάστημα των 14 ημερών και παραμένουν ασυμπτωματικοί δεν κινδυνεύουν από τον ιό, ούτε μπορούν να τον μεταδώσουν, σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ.

Σε ό,τι αφορά στο προσωπικό έχουμε 9 κρούσματα εκ των οποίων τα 5 είναι καινούρια. Σήμερα οι τρόφιμοι είναι σε καλή κατάσταση και τελούν υπό την ενδεδειγμένη φαρμακευτική αγωγή, παρακολουθούνται καθημερινά και σύμφωνα με τις κατευθύνσεις και οδηγίες του ΕΟΔΥ. Οι υπάλληλοι βρίσκονται σε κατ’ οίκον περιορισμό χωρίς ιδιαίτερα συμπτώματα.

Την παρελθούσα εβδομάδα από τους ασθενείς που ήταν θετικοί στο τελευταίο τεστ μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο 2 υπερήλικες και νοσηλεύονται ο ένας στην ΜΑΦ και ο άλλος στην ΜΕΘ διασωληνωμένος, ενώ ο υπάλληλος που είχε εισαχθεί πήρε εξιτήριο και αναρρώνει κατ’ οίκον.

Υπάρχει συνεχής ενημέρωση από τους ιατρούς του Νοσοκομείου για τους 2 νοσηλευομένους τροφίμους μας, όπως και ενημέρωση των συγγενών από το Ιωακείμειο Γηροκομείο.

Ο Σεβ. Πρόεδρος και τα μέλη των ΔΣ των Ιδρυμάτων, μαζί με τους υπεύθυνους ιατρούς βρίσκονται σε συνεχή επικοινωνία με τον ΕΟΔΥ και τους λοιμωξιολόγους του Νοσοκομείου μας δίνοντας τις προβλεπόμενες με βάσει τα Πρωτόκολλα κατευθύνσεις και το προσωπικό μας κάνει υπεράνθρωπες προσπάθειες διακονώντας τους ανθρώπους μας.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων