03/11/2022 03/11/2022 Με αφορμή την παρελθούσα εορτή των Αγίων ιατρών και Αναργύρων Κοσμά και Δαμιανού, η Ιερά Μητρόπολη Αλεξανδρουπόλεως ενημερώνει τους πιστούς, ότι με ενέργειες του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Αλεξανδρουπόλεως κ. Ανθίμου, την συμβουλευτική υποστήριξη του Ιατρικού Συλλόγου Έβρου και του Προέδρου του κ. Ανδρέα Παπανδρούδη, αγοράστηκαν με έξοδα των Ιερών Ναών και τοποθετήθηκαν σε ναούς της Αλεξανδρούπολης,...
03 Νοεμβρίου, 2022 - 19:45
Τελευταία ενημέρωση: 03/11/2022 - 19:50

Εγκατάσταση απινιδωτών σε Ιερούς Ναούς της Μητρόπολης Αλεξανδρουπόλεως

Διαδώστε:
Εγκατάσταση απινιδωτών σε Ιερούς Ναούς της Μητρόπολης Αλεξανδρουπόλεως

Με αφορμή την παρελθούσα εορτή των Αγίων ιατρών και Αναργύρων Κοσμά και Δαμιανού, η Ιερά Μητρόπολη Αλεξανδρουπόλεως ενημερώνει τους πιστούς, ότι με ενέργειες του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Αλεξανδρουπόλεως κ. Ανθίμου, την συμβουλευτική υποστήριξη του Ιατρικού Συλλόγου Έβρου και του Προέδρου του κ. Ανδρέα Παπανδρούδη, αγοράστηκαν με έξοδα των Ιερών Ναών και τοποθετήθηκαν σε ναούς της Αλεξανδρούπολης, των Φερών και της Σαμοθράκης εννέα απινιδωτές.

Σκοπός της Ιεράς Μητρόπολης Αλεξανδρουπόλεως είναι η προστασία του ανθρώπου, τόσο στα πλαίσια της λειτουργικής ζωής της εκκλησίας μας, όσο και στο ευρύτερο κοινωνικό σύνολο των κατοίκων των ενοριών.

Πριν την εγκατάσταση των απινιδωτών η Μητρόπολη σε συνεργασία με τον καρδιολόγο κ. Δημήτριο Φλώρο προχώρησε σε παρουσίαση της σωστής χρήσης των απινιδωτών στους κληρικούς και λαϊκούς συνεργάτες των ενοριών, όπου τοποθετήθηκαν.

Οι Ιεροί Ναοί οι οποίοι έχουν προμηθευθεί απινιδωτές είναι:

Στην Αλεξανδρούπολη

  • Μητροπολιτικός Ναός Αγίου Νικολάου
  • Αγίου Ελευθερίου
  • Αγίας Κυριακής
  • Μεταμορφώσεως Σωτήρος
  • Αγίου Νεκταρίου
  • Αγίου Βασιλείου

Στις Φέρες:

  • Υψώσεως Τιμίου Σταυρού και Αγίου Αλεξάνδρου

Στη Σαμοθράκη

  • Ιερός Ναός της Καμαριώτισσας

Σε όλους τους ανωτέρω ναούς έχει τοποθετηθεί η προβλεπόμενη ειδική σήμανση που ενημερώνει για την ύπαρξη του απινιδωτή.

Από την Ιερά Μητρόπολη αναφέρεται: “Προσευχόμαστε και ελπίζουμε να μην χρειασθούν σε κανέναν συμπολίτη μας, αλλά η ανάγκη προστασίας της ανθρώπινης ζωής συνίσταται κυρίως στην πρόληψη και την καλή προετοιμασία”.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων