22/10/2019 22/10/2019 Την προσεχή Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2013, η Εκκλησία μας τιμά την ιερά μνήμη του Αγίου Ιακώβου του Αδελφοθέου. Για το λόγο αυτό το βράδυ της Τετάρτης στις 8.00’ θα τελεσθεί στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου από τον Μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως, κ. Άνθιμο, η αρχαία Θεία Λειτουργία του Αγίου Ιακώβου του Αδελφοθέου. Την Θεία αυτή Λειτουργία,...
22 Οκτωβρίου, 2019 - 22:46
Τελευταία ενημέρωση: 22/10/2019 - 22:37

Η Θ. Λειτουργία του Αγίου Ιακώβου από τον Μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως

Διαδώστε:
Η Θ. Λειτουργία του Αγίου Ιακώβου από τον Μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως

Την προσεχή Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2013, η Εκκλησία μας τιμά την ιερά μνήμη του Αγίου Ιακώβου του Αδελφοθέου. Για το λόγο αυτό το βράδυ της Τετάρτης στις 8.00’ θα τελεσθεί στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου από τον Μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως, κ. Άνθιμο, η αρχαία Θεία Λειτουργία του Αγίου Ιακώβου του Αδελφοθέου.

Την Θεία αυτή Λειτουργία, η οποία τελούνταν κατά τους πρώτους αιώνες στην περιοχη των Ιεροσολύμων, αξιοποίησαν μετέπειτα ο Μέγας Βασίλειος και ο άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος για την σύσταση του βυζαντινού λατρευτικού τυπικού που τηρείται σήμερα σε Ανατολή και Δύση.

Προσκαλούμε τους χριστιανούς να έλθουν την προσεχή Τετάρτη στον Άγιο Νικόλαο και να παρακολουθήσουν την ιδιαίτερη αυτή Θεία Λειτουργία που τελείται στο κέντρο του Ναού, απέναντι από τους πιστούς, και με την ευκαιρία της εορτής του Αγίου (23 Οκτωβρίου).

 

 

 

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων