30/09/2019 30/09/2019 Θέση στο θέμα της εξόρυξης χρυσού στην περιοχή της Θράκης έλαβε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως κ. Άνθιμος μέσω γραπτής του δήλωσης, υπενθυμίζοντας ουσιαστικά τα όσα τόνισε στην ομιλία του κατά το συλλαλητήριο που πραγματοποιήθηκε τον Γενάρη του 2008. Αναλυτικά αναφέρει: Στις 16 Ιανουαρίου 2008 στην ομιλία μου στο συλλαλητήριο ενάντια στη λειτουργία χρυσωρυχείων στη Θράκη,...
30 Σεπτεμβρίου, 2019 - 13:53
Τελευταία ενημέρωση: 30/09/2019 - 13:41

«Η θέση μας παραμένει σταθερή και αμετάκλητη»

Διαδώστε:
«Η θέση μας παραμένει σταθερή και αμετάκλητη»

Θέση στο θέμα της εξόρυξης χρυσού στην περιοχή της Θράκης έλαβε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως κ. Άνθιμος μέσω γραπτής του δήλωσης, υπενθυμίζοντας ουσιαστικά τα όσα τόνισε στην ομιλία του κατά το συλλαλητήριο που πραγματοποιήθηκε τον Γενάρη του 2008.

Αναλυτικά αναφέρει:

Στις 16 Ιανουαρίου 2008 στην ομιλία μου στο συλλαλητήριο ενάντια στη λειτουργία χρυσωρυχείων στη Θράκη, τόνισα:

«…είναι κακό πράγμα η ανεργία, αλλά είναι χειρότερο ο θάνατος· είναι καλό πράγμα η ανάπτυξη, αλλά είναι καλύτερο η ζωή. Θα προτιμούσα να σας μιλάω για τη ζωή, αλλά αν γίνουν χρυσωρυχεία θα σας μιλάω μόνο για την ψυχή σας, επειδή δεν θα έχω τίποτε πια να πω για τη ζωή…».

Σήμερα, που το θέμα επανέρχεται στην επικαιρότητα, επιθυμώ να καταθέσω δημόσια ότι η θέση μας παραμένει σταθερή και αμετάκλητη. Συντασσόμαστε πλήρως με το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης μας και τους τοπικούς θεσμούς στην κάθετη άρνηση λειτουργίας χρυσωρυχείων στην περιοχή μας και οποιαδήποτε όχλησή μας για το θέμα παρέλκει.

† Ο Αλεξανδρουπόλεως Άνθιμος

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων