10/06/2024 11/06/2024 Με αφορμή την επικίνδυνη άνοδο του μειονοτικού Κόμματος Ισότητας, Ειρήνης και Φιλίας (ΚΙΕΦ) στην Θράκη που ήρθε πρώτο σε Ξάνθη και Ροδόπη στις Ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως κ. Άνθιμος κάνει λόγο σε δήλωση του για ένα εκλογικό αποτέλεσμα «που φαίνεται ότι δεν στόχευσε στις Βρυξέλλες αλλά σε εθνικιστικούς στόχους». Ο Σεβασμιώτατος...
10 Ιουνίου, 2024 - 19:17
Τελευταία ενημέρωση: 11/06/2024 - 1:43

Ο Αλεξανδρουπόλεως Άνθιμος για την άνοδο του ΚΙΕΦ στις Ευρωεκλογές

Διαδώστε:
Ο Αλεξανδρουπόλεως Άνθιμος για την άνοδο του ΚΙΕΦ στις Ευρωεκλογές

Με αφορμή την επικίνδυνη άνοδο του μειονοτικού Κόμματος Ισότητας, Ειρήνης και Φιλίας (ΚΙΕΦ) στην Θράκη που ήρθε πρώτο σε Ξάνθη και Ροδόπη στις Ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως κ. Άνθιμος κάνει λόγο σε δήλωση του για ένα εκλογικό αποτέλεσμα «που φαίνεται ότι δεν στόχευσε στις Βρυξέλλες αλλά σε εθνικιστικούς στόχους».

Ο Σεβασμιώτατος εμφανίζεται ιδιαίτερα προβληματισμένος, υπενθυμίζοντας τις αναθεωρητικές βλέψεις της Τουρκίας που επιμένει να μιλάει για «Γαλάζια Πατρίδα».

«Έτσι το χθεσινό εκλογικό αποτέλεσμα, σε συνδυασμό με την τακτική της γείτονος να εμμένει στον Αναθεωρητισμό της, να διατηρεί το cassus belli και να εμπνέεται από μια «Γαλάζια Πατρίδα», επιβάλλει, χωρίς στουθοκαμηλισμούς πια, να δούμε όλα τα θέματα της περιοχής μας εξυπαρχής και από άλλη οπτική γωνία», τονίζει.

Αναλυτικά η δήλωση του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου κ. Αλεξανδρουπόλεως Ανθίμου για το αποτέλεσμα των Ευρωεκλογών στην Θράκη:

Το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών στη Θράκη, που φαίνεται ότι δεν στόχευσε στις Βρυξέλλες αλλά σε εθνικιστικούς στόχους, χρειάζεται πλέον να μας προβληματίσει σοβαρά.

Η αφίσσα του ΚΙΕΦ δικαιώθηκε, παρά τις προσπάθειες της ελληνικής Πολιτείας και της Κοινωνίας, από δεκαετίες, να ενσωματώσει σύνολο τον θρακικό πληθυσμό στον ελληνικό και ευρωπαϊκό κορμό.

Έτσι το χθεσινό εκλογικό αποτέλεσμα, σε συνδυασμό με την τακτική της γείτονος να εμμένει στον Αναθεωρητισμό της, να διατηρεί το cassus belli και να εμπνέεται από μια «Γαλάζια Πατρίδα», επιβάλλει, χωρίς στουθοκαμηλισμούς πια, να δούμε όλα τα θέματα της περιοχής μας εξυπαρχής και από άλλη οπτική γωνία. Και όπως είπε ο ποιητής «…και όχι αυταπάτες προπαντός»! (Μανώλης Αναγνωστάκης)

† Ο Αλεξανδρουπόλεως ΑΝΘΙΜΟΣ

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων