27/02/2020 27/02/2020 Στο επισκοπείο της Ιεράς Μητροπόλέως Αλεξανδρουπόλεως βρέθηκε χθες, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας. Ο οικείος Μητροπολίτης κ. Άνθιμος, μαζί με το μητροπολίτη Διδυμοτείχου κ. Δαμασκηνό, αλλά και με τους τοπικούς άρχοντες της πόλης ανέλυσαν εκτενώς θέματα που αφορούν την πατρίδα μας και ιδιαίτερα την περιοχή του Έβρου. Το απόγευμα της ίδιας ημέρας, στο κατάμεστο από...
27 Φεβρουαρίου, 2020 - 10:48
Τελευταία ενημέρωση: 27/02/2020 - 10:25

Ο Νίκος Δένδιας στον Μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως

Διαδώστε:
Ο Νίκος Δένδιας στον Μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως

Στο επισκοπείο της Ιεράς Μητροπόλέως Αλεξανδρουπόλεως βρέθηκε χθες, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας. Ο οικείος Μητροπολίτης κ. Άνθιμος, μαζί με το μητροπολίτη Διδυμοτείχου κ. Δαμασκηνό, αλλά και με τους τοπικούς άρχοντες της πόλης ανέλυσαν εκτενώς θέματα που αφορούν την πατρίδα μας και ιδιαίτερα την περιοχή του Έβρου.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας, στο κατάμεστο από κόσμο Πνευματικό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεώς, πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του τόμου με τίτλο «ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ» Πόλη – Άνθρωποι – Γεγονότα (από τα χρόνια του Ερημίτη έως τη Συνθήκη της Λωζάννης), του κ. Ελευθερίου Τσινταράκη. Το βιβλίο παρουσίασε ο Υπουργός Εξωτερικών κ. Νικόλαος Δένδιας.

Στο άνοιγμα της εκδήλωσης ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης, μεταξύ άλλων, τόνισε ότι η γέννηση της Αλεξανδρούπολης συνέβη σε μια μοναδική και μετέωρη για την ανθρωπότητα στιγμή, κατά το πέρασμα από μια αυτοκρατορία σε ένα όραμα για εθνικά κράτη. Σημείωσε ότι η πόλη άντεξε στους κλυδωνισμούς και οδηγήθηκε στο σήμερα. Έπειτα συμπλήρωσε πως ένα μέρος της υπεραξίας που απέκτησαν τα κυριαρχικά μας δικαιώματα εκχωρήθηκε, διερωτώμενος αν, και πόσο, είμαστε έτοιμοι ως κοινωνία να απορροφήσουμε ανάλογους κραδασμούς, αυτή τη φορά όμως, σ’ αντίθετη απ’ το 1920 κατεύθυνση. Τέλος υπογράμμισε ότι ο μόνος που μπορεί να διανοίξει τις σκέψεις και τις προοπτικές της περιοχής μας, είναι ο Υπουργός Εξωτερικών κ. Νικόλαος Δένδιας, που αποτελεί λιπαρός γνώστης της Ιστορίας μας και δόκιμος χειριστής της εθνικής μας πολιτικής.

Έπειτα το λόγο έλαβε ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης κ. Γιάννης Ζαμπούκης. Κατά την διάρκεια της προσφώνησής του σημείωσε ότι η Αλεξανδρούπολη πλέον αποτελεί πρότυπο μιας σύγχρονης ευρωπαϊκής και πολλά υποσχόμενης πόλης.

Στη συνέχεια στο βήμα ανέβηκε ο κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης, ο Υπουργός Εξωτερικών κ. Νικόλαος Δένδιας, ο οποίος διαβεβαίωσε πως η Αλεξανδρούπολη αποτελεί ασφαλή ενεργειακό, πολιτικό και στρατηγικό κόμβο με προοπτική εξέλιξης και εδραίωσής της στην σύγχρονη ελληνική αλλά και ευρωπαϊκή κοινωνία.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων