12/05/2023 12/05/2023 Στην Ιερά Μητρόπολη Αλεξανδρουπόλεως πανηγυρίζει ο Ιερός Ναός Αγίας μεγαλομάρτυρος Γλυκερίας στα Λουτρά Τραϊανουπόλεως, τον τόπο καταγωγής της Αγίας, το Σάββατο 13 Μαΐου. Σήμερα στις 18:30 θα τελεσθεί στον εορτάζοντα Ιερό Ναό της Αγίας στα Λουτρά Τραϊανουπόλεως ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός με αρτοκλασία. Ανήμερα της εορτής, το Σάββατο 13 Μαΐου το πρωί θα τελεσθεί η...
12 Μαΐου, 2023 - 13:16
Τελευταία ενημέρωση: 12/05/2023 - 12:36

Πανήγυρη της Αγίας μεγαλομάρτυρος Γλυκερίας στα Λουτρά Τραϊανουπόλεως

Διαδώστε:
Πανήγυρη της Αγίας μεγαλομάρτυρος Γλυκερίας στα Λουτρά Τραϊανουπόλεως

Στην Ιερά Μητρόπολη Αλεξανδρουπόλεως πανηγυρίζει ο Ιερός Ναός Αγίας μεγαλομάρτυρος Γλυκερίας στα Λουτρά Τραϊανουπόλεως, τον τόπο καταγωγής της Αγίας, το Σάββατο 13 Μαΐου.

Σήμερα στις 18:30 θα τελεσθεί στον εορτάζοντα Ιερό Ναό της Αγίας στα Λουτρά Τραϊανουπόλεως ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός με αρτοκλασία.

Ανήμερα της εορτής, το Σάββατο 13 Μαΐου το πρωί θα τελεσθεί η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία από 7.00’-10.00’.

Η Αγία Γλυκερία γεννήθηκε στην Τραϊανούπολη, της Δυτικής Θράκης, το 2ο αιώνα μ.Χ. Όταν ο ηγεμόνας Σαβίνος πληροφορήθηκε την έντονη χριστιανική της δράση, την κάλεσε ενώπιόν του. Η Γλυκερία εμφανίστηκε με θάρρος, αφού προηγουμένως σημείωσε το σχήμα του Σταυρού στο μέτωπό της. Η πράξη αυτή εξαγρίωσε τον ηγεμόνα. Την οδήγησε στο ναό των ειδώλων, για να προσευχηθεί και να θυσιάσει στο Δία. Η Αγία προσευχήθηκε, αλλά η δύναμη της προσευχής της συνέτριψε το είδωλο του θεού Δία.

Τότε, εξαγριωμένοι οι ειδωλολάτρες τη λιθοβόλησαν με μανία. Όμως, ως εκ θαύματος, ούτε μια πέτρα δεν την άγγιξε, με αποτέλεσμα πολλοί να πιστεύσουν στον Αναστημένο Ιησού Χριστό. Τη βασάνισαν, τη φυλάκισαν και την έριξαν στα άγρια θηρία μέχρι που θανατώθηκε. Το ιερό λείψανό της ενταφιάστηκε μετά από πολλές κακουχίες στη Δυτική Θράκη.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων