23/02/2024 23/02/2024 Η 23η Φεβρουαρίου, ημέρα μνήμης του Αγίου Ιερομάρτυρος Πολυκάρπου, Επισκόπου Σμύρνης, ήταν για πολλά χρόνια για την Ιερά Μονή “Παναγίας του Έβρου” ημέρα ευφρόσυνος και πανηγυρική, καθώς εόρταζε ο Γέροντας της Μονής μακαριστός π. Πολύκαρπος Ματζάρογλου. Μετά την εκδημία του μακαριστού Γέροντος η Αδελφότητα της Ιεράς Μονής εορτάζει κάθε χρόνο την ιερά μνήμη του Αγίου...
23 Φεβρουαρίου, 2024 - 12:35
Τελευταία ενημέρωση: 23/02/2024 - 12:22

Τρισάγιο για τον Γέροντα Πολύκαρπο Ματζάρογλου στην “Παναγία του Έβρου”

Διαδώστε:
Τρισάγιο για τον Γέροντα Πολύκαρπο Ματζάρογλου στην “Παναγία του Έβρου”

Η 23η Φεβρουαρίου, ημέρα μνήμης του Αγίου Ιερομάρτυρος Πολυκάρπου, Επισκόπου Σμύρνης, ήταν για πολλά χρόνια για την Ιερά Μονή “Παναγίας του Έβρου” ημέρα ευφρόσυνος και πανηγυρική, καθώς εόρταζε ο Γέροντας της Μονής μακαριστός π. Πολύκαρπος Ματζάρογλου.

Μετά την εκδημία του μακαριστού Γέροντος η Αδελφότητα της Ιεράς Μονής εορτάζει κάθε χρόνο την ιερά μνήμη του Αγίου Πολυκάρπου, τιμώντας αφ’ ενός τον μεγάλο Ιερομάρτυρα της Πίστεώς μας με τη Θεία Λειτουργία της εορτής του, αφ’ ετέρου τελώντας επιμνημόσυνη δέηση υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του μακαριστού Γέροντος και πνευματικού της Μονής.

Φέτος, τελέσθηκε Πανηγυρική Θεία Λειτουργία και στο τέλος επι του τάφου του Γέροντος π. Πολυκάρπου, που βρίσκεται στο πλάι του Καθολικού, ο Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως κ. Άνθιμος τέλεσε επιμνημόσυνη δέηση ευχόμενος υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του, ενώ ευχήθηκε σε όλη την Αδελφότητα και στην Γερόντισσα Μακρίνα να έχουν την ευχή και την προς Κύριον μεσιτεία του π. Πολυκάρπου.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων