02/06/2021 02/06/2021 Επίσκεψη πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη στο γραφείο του Γενικού Γραμματέα Πολιτισμού, κ. Γιώργου Διδασκάλου, με πρωτοβουλία του οποίου πραγματοποιήθηκε συνάντηση εργασίας για τη δρομολόγηση των έργων αποκατάστασης του Μητροπολιτικού Ναού Αγίου Γεωργίου στο Ναύπλιο, καθώς και του παρακείμενου ενετικού κτηρίου. Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Αναστήλωσης Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών Μνημείων του ΥΠΠΟΑ, κ. Θεμιστοκλής...
02 Ιουνίου, 2021 - 20:54
Τελευταία ενημέρωση: 02/06/2021 - 20:55

Ανοίγει ο δρόμος της αποκατάστασης του Ι.Ν. Αγ. Γεωργίου στο Ναύπλιο

Διαδώστε:
Ανοίγει ο δρόμος της αποκατάστασης του Ι.Ν. Αγ. Γεωργίου στο Ναύπλιο

Επίσκεψη πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη στο γραφείο του Γενικού Γραμματέα Πολιτισμού, κ. Γιώργου Διδασκάλου, με πρωτοβουλία του οποίου πραγματοποιήθηκε συνάντηση εργασίας για τη δρομολόγηση των έργων αποκατάστασης του Μητροπολιτικού Ναού Αγίου Γεωργίου στο Ναύπλιο, καθώς και του παρακείμενου ενετικού κτηρίου.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Αναστήλωσης Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών Μνημείων του ΥΠΠΟΑ, κ. Θεμιστοκλής Βλαχούλης, η Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών Αρχαιοτήτων, κ. Ιουλία Παπαγεωργίου, ο αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας κ. Ιωάννης Μαλτέζος, ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης Ιωάννης Μαντζούνης και ο εφημέριος του Ναού, πατέρας Παναγιώτης Κιντής.

Στη συνάντηση προσδιορίστηκε η διαδικασία που θα ακολουθηθεί για την εκτέλεση των άμεσων σωστικών μέτρων στερέωσης του ναού του Αγίου Γεωργίου και την εκπόνηση και ωρίμανση των μελετών αποκατάστασης των δύο σημαντικών μνημείων της πόλης του Ναυπλίου, που θα αποτελέσουν αντικείμενο Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ του ΥΠΠΟΑ και της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Συνεχίζεται η συλλογική προσπάθεια με στόχο να δωθεί στους πολίτες του Ναυπλίου το ιστορικό κέντρο της πόλης που τους αξίζει.

 

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων