31/03/2020 31/03/2020 Δύο Ιερείς από την Ιερά Μητρόπολη Αργολίδος, πατέρας και γιος, τελούν τις Ιερές Ακολουθίες της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής από  στούντιο που δημιούργησαν οι ίδιοι  μέσα στο σπίτι τους στη Νέα Κίο Αργολίδας. Πρόκειται για τους  Ιερείς πρωτοπρεσβύτερο π. Δημοσθένη Γάτσιο και π.Ηλία Γάτσιο, εφημέριοι και οι δύο στους Ιερούς ναούς Αγίας Ειρήνης και Θεομάνας...
31 Μαρτίου, 2020 - 12:56
Τελευταία ενημέρωση: 31/03/2020 - 13:02

Από αυτοσχέδιο στούντιο οι Ι. Ακολουθίες στην Αργολίδα

Διαδώστε:
Από αυτοσχέδιο στούντιο οι Ι. Ακολουθίες στην Αργολίδα

Δύο Ιερείς από την Ιερά Μητρόπολη Αργολίδος, πατέρας και γιος, τελούν τις Ιερές Ακολουθίες της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής από  στούντιο που δημιούργησαν οι ίδιοι  μέσα στο σπίτι τους στη Νέα Κίο Αργολίδας.

Πρόκειται για τους  Ιερείς πρωτοπρεσβύτερο π. Δημοσθένη Γάτσιο και π.Ηλία Γάτσιο, εφημέριοι και οι δύο στους Ιερούς ναούς Αγίας Ειρήνης και Θεομάνας Νέας Κίου, μιας προσφυγικής κωμόπολης με όλους τους κατοίκους να έχουν καταγωγή από την Κίο της Μικράς Ασίας απόγονοι προσφύγων και οι ίδιοι.

Πατέρας και γιος λάτρεις της τεχνολογίας, μετά από την καθολική απαγόρευση της Κυβέρνησης τελέσεων των Ιερών ακολουθιών και μυστηρίων στους Ιερούς ναούς, αποφάσισαν  να χρησιμοποιήσουν την τεχνολογία και μέσα από ένα στούντιο ηχοληψίας που έφτιαξαν στο σπίτι που μένουν στη Νέα Κίο, μεταδίδουν τον εσπερινό και τις παρακλήσεις μέσω Ιντερνέτ στους  ακροατές τους.

Έχοντας γνώσεις στην ηχοληψία,  ο Ιερέας π. Ηλίας προσπαθεί να συντονίσει τον ήχο και την εικόνα και να δώσει το σήμα  για  να ξεκινήσει η διαδικτυακή εκπομπή. Όπως τόνισε ο Ιερέας π. Δημοσθένης Γάτσιος, όλα γίνονται από την αγάπη μας στην εκκλησία και  για το καλό των πιστών. Η κίνηση τους αυτή έχει βρει θετική ανταπόκριση και καθημερινά περιμένουν πάρα πολλοί ακροατές τους να τους ακούσουν.

Δείτε το σχετικό βίντεο:

Δείτε φωτογραφικό υλικό: 

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων