21/05/2019 21/05/2019 Η πόλη του Ναυπλίου τίμησε τους Αγίους Κωνσταντίνο και Ελένη στην μεγαλύτερη συνοικία της πόλης το Νέο Βυζάντιο. Ανήμερα της εορτής  Τρίτη 21 Μαΐου 2019, τελέσθηκε αρχιερατική θεία λειτουργία χοροστατούντος και ιερουργούντος του Μητροπολίτη Αργολίδος Νεκταρίου.  Την παραμονή της εορτής τελέσθηκε  πανηγυρικός  εσπερινός  από τον  αρχιμανδρίτη  π. Παύλο  Κίτσο  από τη Μητρόπολη Νεαπόλεως. Μετά το...
21 Μαΐου, 2019 - 10:53
Τελευταία ενημέρωση: 21/05/2019 - 11:01

Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Άγιο Κωνσταντίνο και Ελένη στο Ναύπλιο

Διαδώστε:
Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Άγιο Κωνσταντίνο και Ελένη στο Ναύπλιο

Η πόλη του Ναυπλίου τίμησε τους Αγίους Κωνσταντίνο και Ελένη στην μεγαλύτερη συνοικία της πόλης το Νέο Βυζάντιο.

Ανήμερα της εορτής  Τρίτη 21 Μαΐου 2019, τελέσθηκε αρχιερατική θεία λειτουργία χοροστατούντος και ιερουργούντος του Μητροπολίτη Αργολίδος Νεκταρίου.

 Την παραμονή της εορτής τελέσθηκε  πανηγυρικός  εσπερινός  από τον  αρχιμανδρίτη  π. Παύλο  Κίτσο  από τη Μητρόπολη Νεαπόλεως.

Μετά το πέρας του εσπερινού ακολούθησε η λιτάνευση της θαυματουργής εικόνας της Παναγίας της Σηλυβριανής καθώς και της εικόνας των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης παιανιζούσης της Δημοτικής φιλαρμονικής του Δήμου Ναυπλιέων.

Στο ναό στα πλαίσια των εορτασμών ΄΄Κωνσταντίνεια 2019΄΄  φιλοξενείται για ολιγοήμερο προσκύνημα   η θαυματουργή εικόνα της Παναγίας της Σηλυβριανής από τη Μητρόπολη Φιλίππων Νεαπόλεως και Θάσου.

Σε αυτή την εικόνα μπροστά προσευχότανε μικρός ο Άγιος Νεκτάριος, ο οποίος καταγόταν από την Σηλυβρία. Η εικόνα της Παναγίας βρισκότανε στον Μητροπολιτικό ναό του Γενέθλιου της Θεοτόκου, στην Σηλυβρία της Ανατολικής Θράκης και την φέρανε με τον ξεριζωμό τον Νοέμβριο του 1922 οι πρόσφυγες στην Καβάλα.

Η Ιερή εικόνα θα παραμείνει   στον ιερό ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης έως και της 23 Μαΐου 2019.

Ο εφημέριος του ναού ,πρωτοπρεσβύτερος π. Γεώργιος Φρίμης , ευχαρίστησε από τον Μητροπολίτη Αργολίδος Νεκτάριο και για όλους  όσους  τίμησαν με την παρουσία τους και την αγάπη τους   Αγίους  Κωνσταντίνο και Ελένη .

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων