16/09/2019 16/09/2019 Την Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου εορτάζει ο Ιστορικός Ιερός Ναός της «Αγίας Σοφίας-Πίστεως –Ελπίδος Και Αγάπης » στο ιστορικό κέντρο του Ναυπλίου. Την παραμονή, Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου τελέσθηκε αρχιερατικός Εσπερινός ,χοροστατούντος του Μητροπολίτη Αργολίδος Νεκταρίου. Πρόκειται για την παλαιότερη από τις σωζόμενες σήμερα εκκλησίες της πόλης. Βρίσκεται στην συνοικία Ψαρομαχαλά του Ναυπλίου. Η εκκλησία αυτή ήταν...
16 Σεπτεμβρίου, 2019 - 22:33

Αρχιερατικός Εσπερινός στην Αγία Σοφία Ναυπλίου

Διαδώστε:
Αρχιερατικός Εσπερινός στην Αγία Σοφία Ναυπλίου

Την Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου εορτάζει ο Ιστορικός Ιερός Ναός της «Αγίας Σοφίας-Πίστεως –Ελπίδος Και Αγάπης » στο ιστορικό κέντρο του Ναυπλίου.

Την παραμονή, Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου τελέσθηκε αρχιερατικός Εσπερινός ,χοροστατούντος του Μητροπολίτη Αργολίδος Νεκταρίου.

Πρόκειται για την παλαιότερη από τις σωζόμενες σήμερα εκκλησίες της πόλης.

Βρίσκεται στην συνοικία Ψαρομαχαλά του Ναυπλίου. Η εκκλησία αυτή ήταν η μόνη, που επετράπη το 1780, μετά από παρέμβαση του δραγουμάνου του Στόλου Ν. Μαυρογένους, να λειτουργεί υπέρ των 300 περίπου Ελλήνων Ορθοδόξων της πόλεως. Τότε την πλειοψηφία των κατοίκων αποτελούσαν οι Οθωμανοί, οι άλλες εκκλησίες ήσαν, όπως είπαμε υπό κατάληψη και ο εκκλησιασμός των Ορθοδόξων γίνονταν μόνον εκτός των τειχών, στην εκκλησία των Αγίων Πάντων στην Πρόνοια. Την εκκλησία της Αγ. Σοφίας ανακαίνισε το 1825 ο τότε φρούραρχος Ναυπλίου, ο στρατηγός Νάσος Φωτομάρας.

Κατά τη διάρκεια του εσπερινού ο Σεβ. Μητροπολίτης Αργολίδος χειροθέτησε σε οικονόμο – πνευματικό τον εφημέριο του Ι.Ν. Παναγίας Ναυπλίου π. Διονύσιο Ταμπάκη.

DCIM100MEDIADJI_0009.JPG

hdr

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων