14/09/2021 14/09/2021 Το εκκλησιαστικό Μουσείο του Ιερού Ναού Ευαγγελίστριας Ναυπλίου ανακαινίστηκε και στεγάζει πλέον περισσότερα εκκλησιαστικά αντικείμενα, που καλύπτουν το χρονικό διάστημα από τον 16ο έως τον 20ο αι. Ο εφημέριος του Ι.Ν. Ευαγγελίστριας Ναυπλίου π. Ελευθέριος Μίχος αναφέρει: “Με την χάρη του Θεού, τελειώσαμε τις εργασίες ανακαίνισης του νέου χώρου για να στεγάσουμε τη συλλογή περισσοτέρων...
14 Σεπτεμβρίου, 2021 - 10:30
Τελευταία ενημέρωση: 14/09/2021 - 10:41

Εκκλησιαστικά αντικείμενα 400 ετών στο Μουσείο της Ευαγγελίστριας

Διαδώστε:
Εκκλησιαστικά αντικείμενα 400 ετών στο Μουσείο της Ευαγγελίστριας

Το εκκλησιαστικό Μουσείο του Ιερού Ναού Ευαγγελίστριας Ναυπλίου ανακαινίστηκε και στεγάζει πλέον περισσότερα εκκλησιαστικά αντικείμενα, που καλύπτουν το χρονικό διάστημα από τον 16ο έως τον 20ο αι.

Ο εφημέριος του Ι.Ν. Ευαγγελίστριας Ναυπλίου π. Ελευθέριος Μίχος αναφέρει:

“Με την χάρη του Θεού, τελειώσαμε τις εργασίες ανακαίνισης του νέου χώρου για να στεγάσουμε τη συλλογή περισσοτέρων εκκλησιαστικών αντικειμένων του Ιερού Ναού Ευαγγελίστριας Ναυπλίου. Τα εκθέματα καλύπτουν το χρονικό διάστημα από τον 16ο έως τον 20ο αι. και αποτελούν μάρτυρες της μεταβυζαντινής εκκλησιαστικής τέχνης της περιοχής. Σκοπός του μουσείου είναι η περισυλλογή, διαφύλαξη, συντήρηση, έκθεση και προβολή των πάσης φύσης αντικειμένων που προβάλλουν την εκκλησιαστική τέχνη του Ιερού Ναού. Θέλω να ευχαριστήσω τα μέλη του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου της Ευαγγελίστριας και πολλούς εθελοντές, διότι με εθελοντική εργασία και σε σύντομο χρονικό διάστημα, διαθέτοντας πολύ χρόνο και κόπο, δημιουργήσαμε το νέο Μουσείο της Ευαγγελίστριας”. 

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων