07/04/2019 07/04/2019 Με επιτυχία σημειώθηκαν οι εξετάσεις των μαθητών της σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Μητροπόλεως Αργολίδος το Σάββατο 6 Απρίλιου στα γραφεία της σχολής στο Ναύπλιο. Οι μαθητές εξετάστηκαν στο μάθημα γενικής μουσικής παιδείας στην Ευρωπαϊκή μουσική – θεωρία – Σολφέζ από τον διευθυντή της Σχολής Γρηγόρη Κακούρη ,καθώς και τους καθηγητές Δημήτριο Καρκαλάτο, πρωτοψάλτη του Μητροπολιτικού...
07 Απριλίου, 2019 - 12:34

Εξετάσεις στη Σχολή Βυζαντινής Μουσικής της Ι.Μ. Αργολίδος

Διαδώστε:
Εξετάσεις στη Σχολή Βυζαντινής Μουσικής της Ι.Μ. Αργολίδος

Με επιτυχία σημειώθηκαν οι εξετάσεις των μαθητών της σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Μητροπόλεως Αργολίδος το Σάββατο 6 Απρίλιου στα γραφεία της σχολής στο Ναύπλιο. Οι μαθητές εξετάστηκαν στο μάθημα γενικής μουσικής παιδείας στην Ευρωπαϊκή μουσική – θεωρία – Σολφέζ από τον διευθυντή της Σχολής Γρηγόρη Κακούρη ,καθώς και τους καθηγητές Δημήτριο Καρκαλάτο, πρωτοψάλτη του Μητροπολιτικού Ιερού ναού του Αγίου Γεωργίου και τον Ιωάννη Χαβιαρλή Λαμπαδάριου του Καθεδρικού ναού Αγίου Πέτρου Άργους.

Η Ιερά Μητρόπολις Αργολίδος με πρωτοβουλία του Μητροπολίτη κ. Νεκταρίου, στα πλαίσια της διαφυλάξεως, διατηρήσεως και διαδόσεως της πατρώας ψαλτικής τέχνης, όπως αυτή διασώθηκε ανά τους αιώνες έως σήμερον και η οποία αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της Εθνικής και Πολιτιστικής κληρονομιάς, αλλά και στα πλαίσια της μουσικής εκπαιδεύσεως και ειδικής καταρτίσεως των ενδιαφερομένων να διακονήσουν τα Ιερά Αναλόγια της Ιεράς Μητροπόλεως, ίδρυσε Σχολή Βυζαντινής Εκκλησιαστικής Μουσικής υπό την αιγίδα της Ιεράς Μητροπόλεως και την εποπτεία του Υπουργείου Πολιτισμού.

Η έδρα της Σχολής βρίσκεται στο Ναύπλιο στο ισόγειο του κτιρίου που εκπέμπει ο Ραδιοφωνικός Σταθμός της Ιεράς Μητροπόλεως, δίπλα από τον Ιερό Ναό Ευαγγελιστρίας, τμήματα της Σχολής λειτουργούν επίσης στο Αργος και στο Λυγουριό του Δήμου Επιδαύρου, για άνδρες και γυναίκες.

Η φοίτηση είναι υποχρεωτική, πενταετής και σύμφωνα με τα αναλυτικά προγράμματα του Υπουργείου Πολιτισμού. Τα Πτυχία, τα οποία θα χορηγεί η Σχολή Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως θα είναι αναγνωρισμένα από το κράτος.

cof_vivid

 

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων