15/10/2023 18/10/2023 Ο καθιερωμένος Αγιασμός της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως Αργολίδος για το νέο ακαδημαϊκό έτος 2023-2024 τελέστηκε το Σάββατο 14 Οκτωβρίου 2023 από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Αργολίδος κ. Νεκτάριο στην αίθουσα διαλέξεων της Ιεράς Μητροπόλεως. Στη συνέχεια παρουσία του Μητροπολίτη Αργολίδος πραγματοποιήθηκε η απονομή των Πτυχίων και Διπλωμάτων των επιτυχόντων στις Απολυτήριες εξετάσεις τού...
15 Οκτωβρίου, 2023 - 12:50
Τελευταία ενημέρωση: 18/10/2023 - 1:14

Έναρξη νέου ακαδημαϊκού έτους στη Σχολή Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως Αργολίδος

Διαδώστε:
Έναρξη νέου ακαδημαϊκού έτους στη Σχολή Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως Αργολίδος

Ο καθιερωμένος Αγιασμός της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως Αργολίδος για το νέο ακαδημαϊκό έτος 2023-2024 τελέστηκε το Σάββατο 14 Οκτωβρίου 2023 από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Αργολίδος κ. Νεκτάριο στην αίθουσα διαλέξεων της Ιεράς Μητροπόλεως.

Στη συνέχεια παρουσία του Μητροπολίτη Αργολίδος πραγματοποιήθηκε η απονομή των Πτυχίων και Διπλωμάτων των επιτυχόντων στις Απολυτήριες εξετάσεις τού περασμένου Ιουλίου και στη συνέχεια έγιναν οι κατατακτήριες εξετάσεις των υποψηφίων σπουδαστών της Σχολής για το έτος 2023-2024.

Την εξεταστική επιτροπή αποτέλεσαν οι κ. Γρηγόρης Κακούρης, Δ/ντής της Σχολής, οι Μουσικολογιώτατοι Πρωτοψάλτες-Καθηγητές ο Δημήτριος Καρκαλάτος , κ. Φώτιος Κετσετζής , Μπίκος Βασίλειος και ο Δασκαλοθανάσης Αθανάσιος

Εκπρόσωπος του Υπουργείου Παιδείας παρέστη η κα. Αναστασία Κουτσή.

Η Σχολή Βυζαντινής Εκκλησιαστικής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως Αργολίδος ιδρύθηκε κατά το παρελθόν έτος 2017 με την πρωτοβουλία και ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Αργολίδος κ. Νεκταρίου και τελεί υπό την εποπτεία του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, με τη επιστημονική καθοδήγηση του κ. Διαμαντή Μαυραγάνη, Άρχοντος Μουσικοδιδασκάλου του Οικουμενικού Θρόνου-Μουσουργού και ειδικού μουσικού συμβούλου και με την παρουσία του Δ/ντού κ. Γρηγόρη Κακούρη Καθηγητού-Πρωτοψάλτου, του Υ/Δντού κ. Δημητρίου Καρκαλάτου, Καθηγητού-Πρωτοψάλτου του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Αγίου Γεωργίου Ναυπλίου, καθώς και των Μουσικολογιωτάτων Καθηγητών-Πρωτοψαλτών κ. Κωνσταντίνου Ρούτουλα και Ιωάννου Χαβιαρλή, και των διδασκάλων Βυζαντινής μουσικής Π. Καραχάλιου και Δ. Κορομπόκη.

Η Σχολή προσπαθεί να μεταδώσει στα παιδιά , στους νέους και στις νέες την του Δαμασκηνού θεία τέχνη συμβάλλοντας στην διάσωση και ανάδειξη της Βυζαντινής Μουσικής η οποία αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της Εθνικής και Πολιτιστικής μας κληρονομιάς αλλά και στην μουσική εκπαίδευση και ειδική κατάρτιση των Ιεροψαλτών που διακονούν και πρόκειται να στελεχώσουν τα Ιερά Αναλόγια της Ιεράς Μητροπόλεως.

Στον Αγιασμό παραβρέθηκε και η γραμματεία της Σχολής που την αποτελούν ο Αιδεσιμολογιώτατος π. Θεόδωρος Στεργίου και η Πρεσβυτέρα Αικατερίνη Πολίτου.

 

Περισσότερες φωτογραφίες:

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων