06/06/2024 06/06/2024 Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αργολίδος κ. Νεκτάριος τέλεσε την Ακολουθία του Ιερού Ευχελαίου στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος Πρόνοιας Ναυπλίου, την Πέμπτη 6 Ιουνίου 2024. Στη συνέχεια ακολούθησε ομιλία για τον Άγιο Εφραίμ τον Κατουνακιώτη. Ο Σεβασμιώτατος επισκέφτηκε τον Ιερό Ναό στο πλαίσιο της έλευσης των Ιερών Λειψάνων των Αγίων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης από τη...
06 Ιουνίου, 2024 - 21:58
Τελευταία ενημέρωση: 06/06/2024 - 23:54

Ευχέλαιο και ομιλία του Μητροπολίτη Αργολίδος για τον Άγιο Εφραίμ τον Κατουνακιώτη

Διαδώστε:
Ευχέλαιο και ομιλία του Μητροπολίτη Αργολίδος για τον Άγιο Εφραίμ τον Κατουνακιώτη

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αργολίδος κ. Νεκτάριος τέλεσε την Ακολουθία του Ιερού Ευχελαίου στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος Πρόνοιας Ναυπλίου, την Πέμπτη 6 Ιουνίου 2024.

Στη συνέχεια ακολούθησε ομιλία για τον Άγιο Εφραίμ τον Κατουνακιώτη.

Ο Σεβασμιώτατος επισκέφτηκε τον Ιερό Ναό στο πλαίσιο της έλευσης των Ιερών Λειψάνων των Αγίων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης από τη νήσο Λέσβο.

Ο Ιερός Ναός Αγίας Τριάδος υποδέχθηκε τα Ιερά Λείψανα των Αγίων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης από τη Μυτιλήνη την Τετάρτη 5 Ιουνίου 2024.

Τα Ιερά λείψανα των εν Λέσβω μαρτυρησάντων της Ιεράς Μητροπόλεως Μυτιλήνης, Ερεσσού και Πλωμαρίου, υποδέχθηκε κλήρος και λαός στην είσοδο της πόλης και στη συνέχεια με λιτανεία κομίστηκαν στον Ιερό Ναό όπου τέθηκαν προς προσκύνηση.

Στη συνέχεια ακολούθησε η τέλεση Πανηγυρικού Εσπερινού.

Τα Ιερά Λείψανα των Αγίων Μαρτύρων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης θα τίθενται σε προσκύνημα έως και την Κυριακή 16 Ιουνίου 2024.

Καθημερινά θα τελούνται οι εξής ακολουθίες:

07:15 Όρθρος και εν συνεχεία Θεία Λειτουργία

11:00 Ιερά Παράκληση των Αγίων

18:00 Ιερά Παράκληση των Αγίων

Την Παρασκευή 7 Ιουνίου 2024 και ώρα 21:00 θα τελεσθεί Ιερά Αγρυπνία προς τιμήν των Αγίων Μαρτύρων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης καθώς και της Αγίας μάρτυρος Καλλιόπης.

Τα Ιερά Λείψανα τέθηκαν επίσης σε προσκύνημα και σε άλλες περιοχές της Αργολίδας και συγκεκριμένα στην ορεινή Φρέγκαινα, στις Κοκκινάδες Λυγουριού και τώρα στο Ναύπλιο.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων