14/08/2022 14/08/2022 Πλήθος κόσμου παρέστη στην ακολουθία του εσπερινού όπου εψάλησαν τα εγκώμια στην Υπεραγία Θεοτόκο στον Ιερό ναό του Αγίου Νεκταρίου στη πόλη του Ναυπλίου. Τις Ιερές ακολουθίες τέλεσε ο εφημέριος του ναού π. Βασίλειος Γκολέμης , ενώ χαρακτηριστικής ακουστικής μελωδίας ήταν τα εγκώμια προς την Υπεραγία Θεοτόκο που ψάλλονται με επτανησιακό χρώμα, από τους ψάλτες...
14 Αυγούστου, 2022 - 10:08
Τελευταία ενημέρωση: 14/08/2022 - 10:12

Γυναίκες έκαναν την περιφορά του Επιταφίου της Παναγίας στο Ναύπλιο

Διαδώστε:
Γυναίκες έκαναν την περιφορά του Επιταφίου της Παναγίας στο Ναύπλιο

Πλήθος κόσμου παρέστη στην ακολουθία του εσπερινού όπου εψάλησαν τα εγκώμια στην Υπεραγία Θεοτόκο στον Ιερό ναό του Αγίου Νεκταρίου στη πόλη του Ναυπλίου.

Τις Ιερές ακολουθίες τέλεσε ο εφημέριος του ναού π. Βασίλειος Γκολέμης , ενώ χαρακτηριστικής ακουστικής μελωδίας ήταν τα εγκώμια προς την Υπεραγία Θεοτόκο που ψάλλονται με επτανησιακό χρώμα, από τους ψάλτες του ναού .

Μετά το πέρας των εγκωμίων πιστοί περιέφεραν τον επιτάφιο της Παναγίας σε όλη την περιοχή των Εργατικών κατοικιών προς ευλογία των κατοίκων. Κατά την διάρκεια της περιφοράς του Επιταφίου και άντρες αλλά και γυναίκες μετέφεραν το σώμα της Παναγίας, ένα έθιμο που γίνεται στα Επτάνησα και που αναβιώνει τα τελευταία χρόνια στο συγκεκριμένο Ναό την προπαραμονή της εορτής.

Το εκκλησιαστικό συμβούλιο του Ι. Ναού Αγίου Νεκταρίου Εργατικών κατοικιών Ναυπλίου, ευχαριστεί θερμά το Δήμαρχο Ναυπλιέων Δημήτριο Κωστούρο και τον υπεύθυνο και το προσωπικό καθαριότητας του δήμου, για την καθαριότητα και τον καλλωπισμό του περιβάλλοντα χώρου της Εκκλησίας και του οικισμού.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων