06/01/2024 06/01/2024 Στο Ναύπλιο τελέσθηκε με κάθε λαμπρότητα η εορτή των Θεοφανείων στο λιμάνι της πόλης, Σάββατο 6 Ιανουαρίου 2024, παρουσία εκατοντάδων πιστών. Το Ναύπλιο έζησε τη γιορτή της ορθοδοξίας με υψηλές θερμοκρασίες για την εποχή. Προηγήθηκε θεία λειτουργία και ο μεγάλος αγιασμός στον προσκυνηματικό Ιερό Ναό του Αγίου Αναστασίου στο Ναύπλιο, χοροστατούντος του Μητροπολίτη Αργολίδoς κ....
06 Ιανουαρίου, 2024 - 14:46
Τελευταία ενημέρωση: 06/01/2024 - 14:26

Η εορτή των Θεοφανείων στο Ναύπλιο

Διαδώστε:
Η εορτή των Θεοφανείων στο Ναύπλιο

Στο Ναύπλιο τελέσθηκε με κάθε λαμπρότητα η εορτή των Θεοφανείων στο λιμάνι της πόλης, Σάββατο 6 Ιανουαρίου 2024, παρουσία εκατοντάδων πιστών. Το Ναύπλιο έζησε τη γιορτή της ορθοδοξίας με υψηλές θερμοκρασίες για την εποχή.

Προηγήθηκε θεία λειτουργία και ο μεγάλος αγιασμός στον προσκυνηματικό Ιερό Ναό του Αγίου Αναστασίου στο Ναύπλιο, χοροστατούντος του Μητροπολίτη Αργολίδoς κ. Νεκταρίου παρόντων των στρατιωτικών και πολιτικών αρχών του τόπου.

Ακολούθησε η λιτανευτική πομπή από τον Μητροπολιτικό Ιερό ναό του Αγίου Γεωργίου παινιζούσης της δημοτικής Φιλαρμονικής του δήμου Ναυπλίου και κατόπιν η κατάδυση του Τιμίου Σταυρού στο λιμάνι της πόλης.

Την τελετή της κατάδυσης του Σταυρού τέλεσε ο Μητροπολίτης Αργολίδος κ. Νεκτάριος. Αρκετοί ήταν αυτοί που έπεσαν για να πιάσουν τον Σταυρό.

 

STUDIO B&G ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΜΠΟΥΓΙΩΤΗΣ – Γ.ΡΑΣΣΙΑΣ

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων