25/03/2022 25/03/2022 Μετά από δύο χρόνια λόγω του covid-19 ,φέτος η πόλη του Ναυπλίου τίμησε με κάθε μεγαλοπρέπεια την τον εορτασμό του Ευαγγελισμού. Την θεία λειτουργία τέλεσε ο Μητροπολίτης Αργολίδας κ. Νεκτάριος ,ο οποίος κήρυξε και τον θείο λόγο. Ο εφημέριος του Ιερού ναού της Ευαγγελιστρίας, πρωτοπρεσβύτερος Ελευθέριος Μίχος ,ευχαρίστησε τον μητροπολίτη ,τους Ιερείς που έκαναν την...
25 Μαρτίου, 2022 - 11:17

Η εορτή του Ευαγγελισμού στο Ναύπλιο

Διαδώστε:
Η εορτή του Ευαγγελισμού στο Ναύπλιο

Μετά από δύο χρόνια λόγω του covid-19 ,φέτος η πόλη του Ναυπλίου τίμησε με κάθε μεγαλοπρέπεια την τον εορτασμό του Ευαγγελισμού.

Την θεία λειτουργία τέλεσε ο Μητροπολίτης Αργολίδας κ. Νεκτάριος ,ο οποίος κήρυξε και τον θείο λόγο.

Ο εφημέριος του Ιερού ναού της Ευαγγελιστρίας, πρωτοπρεσβύτερος Ελευθέριος Μίχος ,ευχαρίστησε τον μητροπολίτη ,τους Ιερείς που έκαναν την τιμή να παραβρεθούν στην μεγάλη αυτή πανήγυρη, καθώς κι όλους τους πιστούς που προσήλθαν με αγάπη στο ναό της Παναγίας.

Στις Ιερές ακολουθίες έψαλαν οι Ιεροψάλτες Γεώργιος Δαρλάσης και Αντώνιος Ισσαρης .

Ο ναός του Ευαγγελισμού βρίσκεται στην κορυφή λόφου στην συνοικία Πρόνοια Ναυπλίου. Ο Ναός, πρέπει να έχει αναδομηθεί εξολοκλήρου ή επεκταθεί τουλάχιστον τέσσερις φορές από την αρχική του μορφή. Ο σημερινός Ιερός Ναός έχει ανεγερθεί εκ βάθρων το έτος 1975, χωρίς να αλλοιωθεί η προηγούμενη μορφή του. Ο Ναός είναι δισυπόστατος και είναι αφιερωμένος στον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου και το δεξιό κλίτος είναι αφιερωμένο στην Κοίμηση της Θεοτόκου. Αποτελεί το μεγαλύτερο προσκύνημα του νομού Αργολίδος

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων