26/09/2020 26/09/2020 Με κάθε λαμπρότητα εορτάστηκε η εορτή της μετάστασης του Αγίου Ενδόξου Αποστόλου και Ευαγγελιστού Ιωάννου του Θεολόγου στον ομώνυμο δημοτικό Ιερό Ναό του Αγίου στην Πρόνοια Ναυπλίου, Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου 2020. Την παραμονή της εορτής, τελέσθηκε Μέγας πανηγυρικός Εσπερινός μέτ΄ Αρτοκλασίας, ιερουργούντος του πρεσβύτερου π. Γεωργίου Φρίμη ,ο οποίος κήρυξε και το θείο λόγο. Ανήμερα...
26 Σεπτεμβρίου, 2020 - 13:14
Τελευταία ενημέρωση: 26/09/2020 - 13:03

Η Μετάσταση του Αγίου Ιωάννου εορτάστηκε στο Ναύπλιο

Διαδώστε:
Η Μετάσταση του Αγίου Ιωάννου εορτάστηκε στο Ναύπλιο

Με κάθε λαμπρότητα εορτάστηκε η εορτή της μετάστασης του Αγίου Ενδόξου Αποστόλου και Ευαγγελιστού Ιωάννου του Θεολόγου στον ομώνυμο δημοτικό Ιερό Ναό του Αγίου στην Πρόνοια Ναυπλίου, Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου 2020.

Την παραμονή της εορτής, τελέσθηκε Μέγας πανηγυρικός Εσπερινός μέτ΄ Αρτοκλασίας, ιερουργούντος του πρεσβύτερου π. Γεωργίου Φρίμη ,ο οποίος κήρυξε και το θείο λόγο. Ανήμερα της εορτής τελέσθηκε ο όρθρος και η θεία λειτουργία ιερουργούντος του π .Κωνσταντίνου Σέρρου. Στην πόλη του Ναυπλίου και συγκεκριμένα στην συνοικία Πρόνοια, βρίσκεται το εκκλησάκι του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου που φτιάχτηκε το 1909, με απόφαση της συνέλευσης των Ελλήνων μετά τον θάνατο του πρώτου κυβερνήτη της Ελεύθερης Ελλάδος ,Ιωάννη Καποδίστρια τον Οκτώβριο του 1831.

Την εκτέλεση του έργου πραγματοποίησε το σωματείο της αδελφότητας των κουρέων Ναυπλίου και Πρόνοιας εκπληρώνοντας έτσι το τάμα του πρώτου κυβερνήτη της Ελλάδος ,Ιωάννη Καποδίστρια. Ο ναός αφιερώθηκε στον Ιωάννη τον Θεολόγο ,τον Ευαγγελιστή της αγάπης και χτίσθηκε εκεί που άλλοτε ήταν η έπαυλη του πρώτου κυβερνήτη στο πάρκο του Αγίου Ιωάννη, όπως λέγεται σήμερα στην Πρόνοια.

Στο τέλος της θείας Λειτουργίας ο προϊστάμενος της εκκλησίας του Αγίου Ιωάννη και δημοτικός σύμβουλος ,ο Κωνσταντίνος Ρούτουλας , ευχαρίστησε όσους τίμησαν με την παρουσία του την εορτή του Αγίου και ενημέρωσε τους πιστούς για την επιστροφή και πάλι στο ναό από την αστυνομία , Ιερών σκευών που είχαν κλαπεί από το ναό πριν από μερικά χρόνια.

Παρακολουθήστε τα σχετικά από τον Εσπερινό και τη Θεία Λειτουργία βίντεο:

 

Δείτε φωτογραφίες:

DCIM100MEDIADJI_0035.JPG

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων