12/07/2023 12/07/2023 Οι κάτοικοι στη Νέα Κίο Αργολίδας τιμούν την επονομαζόμενη “Τριχερούσα”, η οποία έχει μεταφερθεί από την Παλαιά Κίο της Μικράς Ασίας και φυλάσσεται στον Ενοριακό Ιερό Ναό “Θεομάνας” Νέας Κίου. Την παραμονή της εορτής, Τρίτη 11 Ιουλίου 2023 , τελέστηκε Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός μετ’ Αρτοκλασίας και Θείου Κηρύγματος, από τον Ιεροκήρυκα της Μητροπόλεως Αργολίδος Αρχιμανδρίτη...
12 Ιουλίου, 2023 - 9:38
Τελευταία ενημέρωση: 12/07/2023 - 9:28

Η Μικρασιατική Νέα Κίος στην Αργολίδα γιορτάζει την Παναγία “Τριχερούσα”

Διαδώστε:
Η Μικρασιατική Νέα Κίος στην Αργολίδα γιορτάζει την Παναγία “Τριχερούσα”

Οι κάτοικοι στη Νέα Κίο Αργολίδας τιμούν την επονομαζόμενη “Τριχερούσα”, η οποία έχει μεταφερθεί από την Παλαιά Κίο της Μικράς Ασίας και φυλάσσεται στον Ενοριακό Ιερό Ναό “Θεομάνας” Νέας Κίου.

Την παραμονή της εορτής, Τρίτη 11 Ιουλίου 2023 , τελέστηκε Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός μετ’ Αρτοκλασίας και Θείου Κηρύγματος, από τον Ιεροκήρυκα της Μητροπόλεως Αργολίδος Αρχιμανδρίτη Λεόντιο Ξηνταρόπουλου .

Οι εφημέριοι του ναού, πρωτοπρεσβύτερος π. Δημοσθένης Γάτσιος και π. Ηλίας Γάτσιος, ευχαρίστησαν όσους με την παρουσία τους τίμησαν την Παναγία.

Στον ιερό ναό βρίσκονται τέσσερις εικόνες που οι πρόγονοι των σημερινών κατοίκων της Ν. Κίου διέσωσαν από την καταστροφή της Βηθυνίας από τους Τούρκους. Σχεδόν όλοι οι κάτοικοι της Νέας Κίου έχουν ρίζες από την Μικρά Ασία κι ήρθαν στην Αργολίδα μετά την Μικρασιατική καταστροφή.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων