03/05/2019 03/05/2019 Με εκκλησιαστική λαμπρότητα η πόλη του Άργους τιμά τον προστάτης Άγιο Πέτρο επίσκοπο Άργους τον θαυματουργό. Την παραμονή της εορτής, Παρασκευή 3 Μαΐου 2019 στον Καθεδρικό Ιερό Ναό του Αγίου Πέτρου Άργους, εψάλη Μέγας Πολυαρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντος του Μητροπολίτου Πατρών Χρυσοστόμου. Ο Πολυαρχιερατικός εσπερινός πραγματοποιήθηκε με την παρουσία των Μητροπολιτών, Μαντινείας και Κυνουρίας Αλέξανδρου, Σπάρτης...
03 Μαΐου, 2019 - 21:39
Τελευταία ενημέρωση: 03/05/2019 - 22:11

Η πόλη του Άργους γιορτάζει τον Πολιούχο της Άγιο Πέτρο τον Θαυματουργό 

Διαδώστε:
Η πόλη του Άργους γιορτάζει τον Πολιούχο της Άγιο Πέτρο τον Θαυματουργό 

Με εκκλησιαστική λαμπρότητα η πόλη του Άργους τιμά τον προστάτης Άγιο Πέτρο επίσκοπο Άργους τον θαυματουργό.

Την παραμονή της εορτής, Παρασκευή 3 Μαΐου 2019 στον Καθεδρικό Ιερό Ναό του Αγίου Πέτρου Άργους, εψάλη Μέγας Πολυαρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντος του Μητροπολίτου Πατρών Χρυσοστόμου.

Ο Πολυαρχιερατικός εσπερινός πραγματοποιήθηκε με την παρουσία των Μητροπολιτών, Μαντινείας και Κυνουρίας Αλέξανδρου, Σπάρτης Ευστάθιου , Άρτης Καλλινίκου , Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ὠρωπού Κυρίλλου, Ιλίου Αχαρνών και Πετρουπόλεως Αθηναγόρα , Ιερισσού Αγίου Όρους και Αρδαμερίου Θεόκλητου , Μάνης Χρυσοστόμου, του πρώην Μητροπολίτη Άρτης Ιγνατίου, του Επισκόπου Τεγέας και βοηθού του Μητροπολίτη Μαντινείας , Θεόκλητου και του τοπικού Μητροπολίτη Αργολίδος Νεκταρίου.

Μετά το θείο κήρυγμα από τον Μητροπολίτη Πατρών έγινε η λιτάνευση των Ιερών Λειψάνων και της Ιεράς Εικόνος του Αγίου , σε όλη την πόλη παιανιζούσης της δημοτικής Φιλαρμονικής του Δήμου Άργους Μυκηνών προς ευλογία των πιστών.

Κατά το πέρας του εσπερινού ο Πρωτοπρεσβυτερος και Πρόεδρος του ΙΣΚΕ π. Γεώργιος Σελλής, ευχαρίστησε του Μητροπολίτες, τις πολιτικές και στρατιωτικές αρχές και τους πιστούς που τίμησαν την εορτή του Αγίου Πέτρου.

Στον εορτασμό του Αγίου Πέτρου παρευρέθηκαν μεταξύ άλλων οι βουλευτές Αργολίδας, Γιάννης Ανδριανός και Γιάννης Μανιάτης, ο αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας Αναστάσιος Χειβιδόπουλος , ο Δήμαρχος Άργους Μυκηνών Δημήτρης Καμπόσος, ο πρόεδρος της ΚΕΔΑΜ Π.Διολίτσης, αντιδήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι κα.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων