27/02/2021 27/02/2021 Σήμερα, 27 Φεβρουαρίου 2021, η Εκκλησία μας εορτάζει τη μνήμη του Οσίου Εφραίμ του Κατουνακιώτη. Την παραμονή της εορτής Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου στον Μητροπολιτικό ναό του Αγίου Γεωργίου στο Ναύπλιο τελέσθηκε Αρχιερατικός εσπερινός από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Αργολίδας κ. Νεκτάριο  ενώ προς αγιασμό των πιστών τέθηκε το Ιερό τεμάχιο του Λειψάνου του Αγίου Εφραίμ προς...
27 Φεβρουαρίου, 2021 - 9:44
Τελευταία ενημέρωση: 27/02/2021 - 8:20

Ιερό Λείψανο του Οσίου Εφραίμ προς προσκύνηση στο Ναύπλιο

Διαδώστε:
Ιερό Λείψανο του Οσίου Εφραίμ προς προσκύνηση στο Ναύπλιο

Σήμερα, 27 Φεβρουαρίου 2021, η Εκκλησία μας εορτάζει τη μνήμη του Οσίου Εφραίμ του Κατουνακιώτη.

Την παραμονή της εορτής Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου στον Μητροπολιτικό ναό του Αγίου Γεωργίου στο Ναύπλιο τελέσθηκε Αρχιερατικός εσπερινός από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Αργολίδας κ. Νεκτάριο  ενώ προς αγιασμό των πιστών τέθηκε το Ιερό τεμάχιο του Λειψάνου του Αγίου Εφραίμ προς προσκύνηση.

Η ακολουθία του εσπερινού καθώς κι η προσκύνηση του Ιερού Λειψάνου έγινε με όλα τα πρωτόκολλα προς αποφυγή του κορωνοϊού.

Στον εσπερινό έψαλαν ο πρωτοψάλτης του Αγίου Γεωργίου και υποδιευθυντής της Βυζαντινής Σχολής της Μητροπόλεως Αργολίδας Δημήτριος Καρκαλάτος και ο και ο Λαμπαδάριος του ναού κ. Γκολέμης.

Το Ιερό Λείψανο του Αγίου Εφραίμ θα παραμείνει προς προσκύνηση στον Μητροπολιτικό Ναό μέχρι και την Παρασκευή 5 Μαρτίου ,όπου ο ναός θα παραμένει ανοιχτός καθόλη τη διάρκεια της ημέρας, προς αποφυγή συγχρωτισμού των πιστών.

Καθημερινά θα τελούνται Ακολουθίες και η θεία λειτουργία.

Δείτε βίντεο από τον Εσπερινό: 

Δείτε φωτογραφίες: 

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων