02/05/2019 02/05/2019 Πανηγυρικά εορτάσθηκε η εορτή της Ζωοδόχου πηγής στο Κεφαλάρι του Άργους. Την παραμονή της εορτής Πέμπτη 2 Μαΐου  2019 ,τελέστηκε εορταστικός Εσπερινός Ιερουργούντος του Ιερομόναχου Ιγνατίου  Γρηγοριάτη. Ακολούθησε η λιτάνευση της θαυματουργής Ιεράς Εικόνος της Παναγίας σε όλο το δημοτικό διαμέρισμα, παρουσία των τοπικών αρχών του Δήμου Άργους Μυκηνών με επικεφαλής τον Δήμαρχο Δημήτρη Καμπόσο....
02 Μαΐου, 2019 - 22:21
Τελευταία ενημέρωση: 02/05/2019 - 22:38

Λαμπρός εορτασμός της Ζωοδόχου πηγής στο Κεφαλάρι του Άργους

Διαδώστε:
Λαμπρός εορτασμός της Ζωοδόχου πηγής στο Κεφαλάρι του Άργους

Πανηγυρικά εορτάσθηκε η εορτή της Ζωοδόχου πηγής στο Κεφαλάρι του Άργους. Την παραμονή της εορτής Πέμπτη 2 Μαΐου  2019 ,τελέστηκε εορταστικός Εσπερινός Ιερουργούντος του Ιερομόναχου Ιγνατίου  Γρηγοριάτη.

Ακολούθησε η λιτάνευση της θαυματουργής Ιεράς Εικόνος της Παναγίας σε όλο το δημοτικό διαμέρισμα, παρουσία των τοπικών αρχών του Δήμου Άργους Μυκηνών με επικεφαλής τον Δήμαρχο Δημήτρη Καμπόσο.

Παραβρέθηκαν οι βουλευτές Αργολίδας Γ.Ανδριανός και Γ.Μανιάτης, και ο Γ.Γκιόλας, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Π. Τατούλης, ο αντιπεριφερειάρχης Αργολίδος Α. Χειβιδόπουλος, η πολιτευτής Σόνια Ταντάρου Κρίγγου ,ο αντιδήμαρχος Δ. Κρίγγος, Δημοτικοί Σύμβουλοι και πολύς κόσμος κα.

 Η εκκλησία της Ζωοδόχου Πηγής Κεφαλαρίου είναι ένας από τους ομορφότερους ιερούς ναούς της Αργολίδος .Δύο είναι τα βασικά στοιχεία που τον κάνουν ξεχωριστό. Το πρώτο είναι ότι βρίσκεται σε μια περιοχή που το πράσινο και τα νερά του ιστορικού ποταμού Ερασίνου την κάνουν μαγευτική δεύτερο είναι ότι ο ναός είναι χτισμένος μέσα σε ένα σπήλαιο του όρους Χάον. Στο σημείο που βρίσκεται ο ναός, υπήρχε παλαιότερος ναός ο οποίος καταστράφηκε στις 28 Μαΐου του 1918.

Η καταστροφή επήλθε από μια ισχυρότατη έκρηξη σε αποθήκη πυρομαχικών που βρισκόταν κοντά στον ναό. Σε αυτήν την έκρηξη έχασαν την ζωή τους 45 άνθρωποι.. Ο παλιός ναός είναι γνωστός ως: «Παναγία η Κεφαλαριώτισσα».

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων