11/06/2022 12/06/2022 Ολοκληρώθηκαν οι εορτασμοί για τον Άγιο Λουκά τον Ιατρό στο Μητροπολιτικό παρεκκλήσιο του Αγίου στην Αργολίδα που βρίσκεται στο Ναύπλιο, Σάββατο 11 Ιουνίου 2022. Στον ιερό ναό του Αγίου Λουκά τελέσθηκε μεθεόρτιος εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Αργολίδος κ. Νεκταρίου. Στη συνέχεια ο Μητροπολίτης τέλεσε το μυστήριο του Ιερού ευχελαίου κι ευλόγησε τις λευκές ιατρικές...
11 Ιουνίου, 2022 - 21:57
Τελευταία ενημέρωση: 12/06/2022 - 3:17

Με τα λείψανα του Αγίου Λουκά ο Μητροπολίτης Αργολίδoς ευλόγησε τις στολές των Λειτουργών υγείας

Διαδώστε:
Με τα λείψανα του Αγίου Λουκά ο Μητροπολίτης Αργολίδoς ευλόγησε τις στολές των Λειτουργών υγείας

Ολοκληρώθηκαν οι εορτασμοί για τον Άγιο Λουκά τον Ιατρό στο Μητροπολιτικό παρεκκλήσιο του Αγίου στην Αργολίδα που βρίσκεται στο Ναύπλιο, Σάββατο 11 Ιουνίου 2022.

Στον ιερό ναό του Αγίου Λουκά τελέσθηκε μεθεόρτιος εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Αργολίδος κ. Νεκταρίου. Στη συνέχεια ο Μητροπολίτης τέλεσε το μυστήριο του Ιερού ευχελαίου κι ευλόγησε τις λευκές ιατρικές μπλούζες των ιατρών, νοσηλευτών και φαρμακοποιών, που ήταν τοποθετημένες ενώπιον των ιερών λειψάνων του Αγίου Λουκά. Μια συγκινητική τελετή, η οποία πραγματοποιείται κάθε χρόνο στον Ιερό ναό του Αγίου. Ο Μητροπολίτης στο τέλος της ακολουθίας κάλεσε τους λειτουργούς της υγείας να μιμηθούν την ενάρετη ζωή του Αγίου Λουκά, καθώς και την αγάπη του στην Ιατρική.

Ακολούθησε εκδήλωση αφιερωμένη στους λειτουργούς της Υγείας με θέμα «Πίστη και επιστήμη» με ομιλητές τον Μητροπολίτη Αργολίδος, τον Δημήτριο Κυριαζή, Ψυχίατρο – Παιδοψυχίατρος , ο Γεώργιος Παπαγεωργίου, ομότιμος Καθηγητής της Χειρουργικής, ο Γρηγόριος Λακιώτης, Διευθυντής Χειρουργικής Γ.Ν. Ευαγγελισμός

Ο Μητροπολίτης Νεκτάριος πριν την έναρξη του Ιατρικού συνεδρίου ξενάγησε τους επισκέπτες στο Μουσείο που είναι αφιερωμένο στον Άγιο Λουκά.

Ανήμερα της εορτής του Αγίου Λουκά τελέστηκε ο ‘Ορθρος και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του Μητροπολίτου Αργολίδος κ. Νεκταρίου. Την παραμονή της εορτής Παρασκευή 10 Ιουνίου τελέστηκε Αρχιερατικός εσπερινός χοροστατούντος του Αρχιεπισκόπου Αθηνών κ.κ Ιερωνύμου.

Στο ναό είχαν τεθεί προς προσκύνηση κατά την διάρκεια των Ιερών ακολουθιών τεμάχιο Τιμίου Ξύλου και Ιερού λειψάνου του Αγίου Λουκά προς ευλογία των πιστών.

STUDIO B&G ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΜΠΟΥΓΙΩΤΗΣ – Γ.ΡΑΣΣΙΑΣ

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων