24/03/2019 24/03/2019 Ο Δήμος Ναυπλιέων και ο Δ.Ο.Π.Π.Α.Τ συνδιοργάνωσαν μουσική εορταστική εκδήλωση για την Εορτή του Ευαγγελισμού και την Εθνική Παλιγγενεσία που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 23 Μαρτίου 2019 στην αίθουσα της Πρώτης Βουλής των Ελλήνων (Βουλευτικό) στο Ναύπλιο. Το πρόγραμμα περιλάμβανε στο πρώτο μέρος βυζαντινούς ύμνους του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και άλλους θεομητορικούς ύμνους από την ΟΡΘΟΔΟΞΗ...
24 Μαρτίου, 2019 - 13:03
Τελευταία ενημέρωση: 24/03/2019 - 12:43

Μνήμες ηρώων στη μουσική εκδήλωση για την Εθνική Παλιγγενεσία στο Ναύπλιο

Διαδώστε:
Μνήμες ηρώων στη μουσική εκδήλωση για την Εθνική Παλιγγενεσία στο Ναύπλιο

Ο Δήμος Ναυπλιέων και ο Δ.Ο.Π.Π.Α.Τ συνδιοργάνωσαν μουσική εορταστική εκδήλωση για την Εορτή του Ευαγγελισμού και την Εθνική Παλιγγενεσία που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 23 Μαρτίου 2019 στην αίθουσα της Πρώτης Βουλής των Ελλήνων (Βουλευτικό) στο Ναύπλιο.

Το πρόγραμμα περιλάμβανε στο πρώτο μέρος βυζαντινούς ύμνους του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και άλλους θεομητορικούς ύμνους από την ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΧΟΡΩΔΙΑ υπό την διεύθυνση του Μιχαήλ Μακρή.

Το δεύτερο μέρος περιλαμβάνει παραδοσιακά δημοτικά, ιστορικά τραγούδια καθώς και νεότερα έντεχνα, με αναφορά θεματολογική στο γεγονός της Επαναστάσεως του 1821 με το μουσικό σχήμα ΒΥΖΑΝΤΙΝΟΙ ΚΑΙ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΙ ΑΝΤΙΛΑΛΟΙ σε διδασκαλία και διεύθυνση του Κωνσταντίνου Ρούτουλα.

Το πρόγραμμα άνοιξε η κεντρική ομιλήτρια της εκδήλωσης Πρόεδρος του Συλλόγου Ποντίων της Αγίας Βαρβάρας Αττικής “Ο ΦΑΡΟΣ” κ. Σοφία Σαββίδου, ενω συμετείχε και ο Συλλογος Ποντίων Αργολίδας “Παναγία Σου μελά”

Η κ. Σαββίδου ανέπτυξε το θέμα, σχετικά με τη συμβολή των Ελλήνων του Εύξεινου Πόντου στην Επανάσταση του 1821.

Την εκδηλωση παρακολούθησε πλήθος κόσμου ανάμεσα τους ο Δημαρχος Ναυπλιέων Δημήτρης Κωστούρος ο οποίος απεύθυνε χαιρετισμό, η Πρόεδρος του ΔΟΠΠΑΤ Νάντια Αναστασίου, η Υπεύθυνοι Παιδείας Μαρία Ράλλη, Αντιδήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι, ο υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος με τον Παναγιώτη Νίκα Ιωάννης Μαντζούνης κ.α.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων