01/10/2023 01/10/2023 Την Κυριακή 1 Οκτωβρίου 2023 στον ιερό ναό Ευαγγελίστρια Ναυπλίου τελέσθηκε αρχιερατική θεία λειτουργία χοροστατούντος και ιερουργούντος του Μητροπολίτη Αργολίδας Νεκταρίου προς τιμή των Αγίων Ραφαήλ Νικολάου και Ειρήνης από την Μυτιλήνη Αγίων. Τα Ιερά Λείψανα των Αγίων Ενδόξων Μαρτύρων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης από την νήσο Λέσβο υποδέχθηκε κλήρος και λαός στον ενοριακό Ιερό...
01 Οκτωβρίου, 2023 - 14:51
Τελευταία ενημέρωση: 01/10/2023 - 21:56

Ναύπλιο: Αρχιερατική Θεία Λειτουργία ενώπιον των Ιερών Λειψάνων των Αγίων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης

Διαδώστε:
Ναύπλιο: Αρχιερατική Θεία Λειτουργία ενώπιον των Ιερών Λειψάνων των Αγίων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης

Την Κυριακή 1 Οκτωβρίου 2023 στον ιερό ναό Ευαγγελίστρια Ναυπλίου τελέσθηκε αρχιερατική θεία λειτουργία χοροστατούντος και ιερουργούντος του Μητροπολίτη Αργολίδας Νεκταρίου προς τιμή των Αγίων Ραφαήλ Νικολάου και Ειρήνης από την Μυτιλήνη Αγίων.

Τα Ιερά Λείψανα των Αγίων Ενδόξων Μαρτύρων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης από την νήσο Λέσβο υποδέχθηκε κλήρος και λαός στον ενοριακό Ιερό Ναό της «Ευαγγελιστρίας» την Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου το απόγευμα. Τα Ιερά λείψανα θα παραμείνουν στο Ναύπλιο έως 3 Οκτωβρίου 2023.

Κατά την παραμονή των ιερών λειψάνων στον Ιερό Ναό, έχει προγραμματισθεί να τελούνται καθημερινά ιερές ακολουθίες.

Στο τέλος της θείας λειτουργίας ο εφημέριος του ναού πρωτοπρεσβύτερος π. Ελευθέριος Μίχος ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη Αργολίδος κ. Νεκτάριο για την τέλεση της θείας λειτουργίας ,καθώς και τον Μητροπολίτη Μυτιλήνης, Ερεσσού και Πλωμαρίου κ. Ιάκωβο για την άδεια που έδωσε να κομιστούν τα Ιερά λείψανα στο Ναύπλιο για δεύτερη συνεχή χρονιά.

Οι Άγιοι Ραφαήλ, Νικόλαος και Ειρήνη είναι οσιομάρτυρες της χριστιανικής εκκλησίας. Είναι νεοφανείς άγιοι καθώς μαρτύρησαν 10 χρόνια μετά την Άλωση της Κωνσταντινούπολης (1463 μ.Χ.). Σύμφωνα με μαρτυρίες φαίνεται πως φανερώθηκαν από το 1959 με θαυματουργικό και θαυμαστό τρόπο. Η εορτή τους είναι δυο μέρες μετά το Πάσχα, δηλαδή την Τρίτη της Διακαινησίμου ή Λαμπροτρίτη, στην ομώνυμη μονή της Λέσβου

Δευτέρα 2 Οκτωβρίου

Ώρα 7:00 π.μ. Όρθρος και Θεία Λειτουργία.

Ώρα 11:30 π.μ. Ιερά Παράκληση των Αγίων.

Ώρα 6:00 μ.μ. Ιερό Ευχέλαιο.

Τρίτη 3 Οκτωβρίου

Ώρα 7:00 π.μ. Όρθρος και Θεία Λειτουργία.

Ώρα 11:30 π.μ. Ιερά Παράκληση των Αγίων.

Ώρα 5:00 μ.μ. Ιερά Παράκληση των Αγίων.

Ώρα 5:30 μ.μ. Αναχώρηση Ιερών Λειψάνων.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Ετικέτες:
Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων