24/10/2021 30/11/2021 Την Κυριακή 24 Οκτωβρίου 2021, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αργολίδος κ. Νεκτάριος λειτούργησε στον προσκυνηματικό Ιερό Ναό του Αγίου Αναστασίου, πολιούχου του Ναυπλίου. Κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας ο Μητροπολίτης κ. Νεκτάριος παρουσίασε τον νέο εφημέριο του ναού τον Ιερέα π. Κωνσταντίνο Οικονόμου. Ο νέος εφημέριος υπηρετούσε για 10 χρόνια στον Καναδά και συγκεκριμένα στην...
24 Οκτωβρίου, 2021 - 14:57
Τελευταία ενημέρωση: 30/11/2021 - 1:12

Nέος εφημέριος στο Ιερό Ναό Αγίου Αναστασίου πολιούχου Ναυπλίου

Διαδώστε:
Nέος εφημέριος στο Ιερό Ναό Αγίου Αναστασίου πολιούχου Ναυπλίου

Την Κυριακή 24 Οκτωβρίου 2021, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αργολίδος κ. Νεκτάριος λειτούργησε στον προσκυνηματικό Ιερό Ναό του Αγίου Αναστασίου, πολιούχου του Ναυπλίου. Κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας ο Μητροπολίτης κ. Νεκτάριος παρουσίασε τον νέο εφημέριο του ναού τον Ιερέα π. Κωνσταντίνο Οικονόμου.

Ο νέος εφημέριος υπηρετούσε για 10 χρόνια στον Καναδά και συγκεκριμένα στην ενορία του Αγίου Παντελεήμονα (Αγ. Άννης και Αγίας Παρασκευής) στο Τορόντο.

Ο νέος Εφημέριος, είναι Έλληνας τρίτης γενιάς, έγγαμος με ένα παιδάκι, γεννήθηκε στο Βανκούβερ του Καναδά και διακονούσε την Ιερή Αρχιεπισκοπή από τη μία άκρη στην άλλη για δέκα χρόνια.

Όνειρο ζωής να επιστρέψει στην Ελλάδα, που αγαπούσε από μικρό παιδί, ο παππούς του γεννήθηκε στην Κορινθία και για μια καλύτερη ζωή έφυγε για τον Καναδά. Ο π. Κωνσταντίνος στο Τορόντο στην ενορία του, που αριθμούσε ποίμνιο 1500 πιστών, είχε ιδιαίτερη αδυναμία στην νεολαία, με κατηχητικό σχολείο και αρχηγός ο ίδιος στην χριστιανική κατασκήνωση .

Διάλεξε να έρθει Ιερέας στην Μητρόπολη Αργολίδος και στο Ναύπλιο, για την ομορφιά της πόλης αλλά και για την αγάπη που του έδειξε ο Μητροπολίτης κ. Νεκτάριος.

Ο Μητροπολίτης Αργολίδος προέτρεψε τον Ιερέα να διακονήσει με αγάπη την ενορία του και να προσπαθήσει να αποπερατώσει τα έργα στον προσκυνηματικό ναό του Αγίου Αναστασίου.

Στην θεία λειτουργία μαζί με τον Μητροπολίτη λειτούργησαν ο π. Θεόκλητος από την Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων, ο Ιερέας π. Λεόντιος Ξηνταρόπουλος και ο Ιεροδιάκονος π. Νικόλαος Μίχος.

Κατά την θεία λειτουργία έψαλε ο πρωτοψάλτης και αντιδήμαρχος του Δήμου Ναυπλιέων Κωνσταντίνος Ρούτουλας.

Ο νέος εφημέριος στο τέλος της Θείας λειτουργίας, ευχαρίστησε από καρδιάς τον Μητροπολίτη για την εμπιστοσύνη που του έδειξε και τον δέχθηκε στην Μητρόπολη Αργολίδας και του δώρισε μια Αρχιερατική ράβδο .

Ο νέος Ιερέας ευχαρίστησε και τον Σεβασμιώτατο Αρχιεπίσκοπο Καναδά κ. Σωτήριο για την άδεια που του έδωσε να έρθει στην Ελλάδα, αλλά και την στήριξη που του έδειξε όλα αυτά τα χρόνια που ήταν κληρικός στον μακρινό Καναδά.

 

Δείτε βίντεο και φωτογραφίες:

 

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: STUDIO B&G ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΜΠΟΥΓΙΩΤΗΣ – Γ.ΡΑΣΣΙΑΣ

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων