15/10/2019 15/10/2019 Στην Αργολίδα βρέθηκαν  συγγενείς του Αγίου Λουκά για να δουν από κοντά τον Ιερό ναό που έφτιαξε ο μητροπολίτης Αργολίδας Νεκτάριος αλλά και να δουν την πόλη του Ναυπλίου.  Λειτουργήθηκαν στο Ναό του Αγίου Λουκά και φύτεψαν δύο δέντρα στον προαύλιο χώρο του Ιερού Ναού. Σε προηγούμενες επισκέψεις του ο δισέγγονος του Αγίου, Αλέξιος ο...
15 Οκτωβρίου, 2019 - 19:46
Τελευταία ενημέρωση: 15/10/2019 - 19:47

Ο Δισέγγονος του Αγ. Λουκά του Ιατρού βαπτίστηκε Ορθ. Χριστιανός στο Ναύπλιο!

Διαδώστε:
Ο Δισέγγονος του Αγ. Λουκά του Ιατρού βαπτίστηκε Ορθ. Χριστιανός στο Ναύπλιο!

Στην Αργολίδα βρέθηκαν  συγγενείς του Αγίου Λουκά για να δουν από κοντά τον Ιερό ναό που έφτιαξε ο μητροπολίτης Αργολίδας Νεκτάριος αλλά και να δουν την πόλη του Ναυπλίου.  Λειτουργήθηκαν στο Ναό του Αγίου Λουκά και φύτεψαν δύο δέντρα στον προαύλιο χώρο του Ιερού Ναού.

Σε προηγούμενες επισκέψεις του ο δισέγγονος του Αγίου, Αλέξιος ο οποίος γεννήθηκε στην Τασκένδη και μένει μόνιμα στο Βέλγιο, ζήτησε να βαπτιστεί.

Έτσι ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης  Αργολίδας  Νεκτάριος τέλεσε το μυστήριο του Βαπτίσματος στον Ιερό Ναό Ευαγγελιστρίας Ναυπλίου μαζί με τον Εφημέριο π. Ελευθέριο Μίχο.

Ανάδοχος ήταν η εξαδέλφη του και δισεγγονή του Αγίου Λουκά, Τατιάνα Βόϊνο Γιασενέτσκι με το σύζυγό της Σέργιο.

Ο νεοφώτιστος Αλέξιος με πολλή συγκίνηση ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη Αργολίδας  για το μεγάλο αυτό δώρο.

Όλοι ευχήθηκαν στο νεοφώτιστο να «περιπατήσει αξίως της μεγάλης ταύτης κλήσεως».

Να σημειώσουμε ότι η ανάδοχος Τατιάνα Βόϊνο Γιασενέτσκι και δισέγγονη του Αγίου Λουκά , είχε τη μεγάλη ευλογία να την βαπτίσει ο ίδιος ο άγιος μία εβδομάδα πριν την κοίμησή του.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων