10/03/2023 10/03/2023 Στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου στην Άρια Ναυπλίου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αργολίδος κ. Νεκτάριος τέλεσε την  Β’ Στάση των χαιρετισμών, απόψε Παρασκευή 10 Μαρτίου 2023. Ο Σεβασμιώτατος, κατά την διάρκεια της ακολουθίας, παρουσίασε και τον νέο εφημέριο του ναού, π. Θεόδωρο Στεργίου ,εφημέριο μέχρι πρότινος στην Αγία Κυριακή στο Λάλουκα Αργολίδος. Ο π. Θεόδωρος Στεργίου...
10 Μαρτίου, 2023 - 22:05
Τελευταία ενημέρωση: 10/03/2023 - 22:14

Ο Μητροπολίτης Αργολίδος στην Β Στάση των Χαιρετισμών στην Άρια Ναυπλίου

Διαδώστε:
Ο Μητροπολίτης Αργολίδος στην Β Στάση των Χαιρετισμών στην Άρια Ναυπλίου

Στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου στην Άρια Ναυπλίου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αργολίδος κ. Νεκτάριος τέλεσε την  Β’ Στάση των χαιρετισμών, απόψε Παρασκευή 10 Μαρτίου 2023.

Ο Σεβασμιώτατος, κατά την διάρκεια της ακολουθίας, παρουσίασε και τον νέο εφημέριο του ναού, π. Θεόδωρο Στεργίου ,εφημέριο μέχρι πρότινος στην Αγία Κυριακή στο Λάλουκα Αργολίδος.

Ο π. Θεόδωρος Στεργίου είναι γέννημα θρέμμα της Νέας Κίου και υπηρετεί στην μητρόπολη Αργολίδος .

Ο Σεβασμιώτατος κατά το κήρυγμα του αναφέρθηκε στον Νέο Ιερέα και  τόνισε πως πρέπει να είναι πάντα ένας καλός ποιμήν για τους πιστούς και να διακονεί πάντα με αγάπη.

Ευχαρίστησε φυσικά για την μεγάλη του προσφορά όλα αυτά τα χρόνια στο ναό τον πρώην εφημέριο  π. Κωνσταντίνο Ζαφείρη και του ευχήθηκε ότι καλύτερο και του απένειμε το οφίκιο του Σταυροφόρου Οικονόμου. 

Η Κοίμηση Θεοτόκου Άριας στην Αργολίδα είναι η κεντρική εκκλησία στον οικισμό της Άριας, μόλις τρία χιλιόμετρα από την πόλη του Ναυπλίου.

Η Κοίμηση Θεοτόκου Άριας είναι χτισμένη το1866 επάνω σε προϋπάρχοντα παλαιοχριστιανικό ναό βυζαντινού ρυθμού. Το τέμπλο της που είναι από μάρμαρο, κατασκευάστηκε το 1893.

Στην ακολουθία των χαιρετισμών παραβρέθηκαν ο βουλευτής Αργολίδος Γ. Ανδριανός, ο δήμαρχος Ναυπλιέων Δ. Κωστούρος, η πρόεδρος του ΔΟΠΠΑΤ Μ. Ράλλη, ο διευθυντής της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αργολίδος ταξίαρχος Ε. Πιπέρης ,ο  υποψήφιος βουλευτής, του Σύριζα Γ. Γαβρίλος, ο καθηγητής Ευρωπαϊκού Δικαίου και μέλος της ΝΔ , Α. Γεώργας,η πολιτευτής της ΝΔ και Δικηγόρος Σόνια Τάνταρου Κρίγγου ,ο πρόεδρος της Αρειας  Κ. Κακουριώτης, συγγενείς του νέου Ιερέα ,καθώς και πολύς κόσμος.

      

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων