26/07/2022 26/07/2022 Την μνήμη της Αγίας Παρασκευής τίμησε ο σύλλογος τυφλών Αργολίδας μετά αρτοκλασίας στο ιστορικό κέντρο της παλιάς πόλης του Ναυπλίου. Την παραμονή της εορτής της Αγίας Παρασκευής τελέσθηκε ο πανηγυρικός εσπερινός της Αγίας στον Ιερό Ναό Παναγίας παλαιού Ναυπλίου. Ανήμερα της εορτής (Τρίτη 26 Ιουλίου) τελέσθηκε ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία στο Παρεκκλήσιο της...
26 Ιουλίου, 2022 - 10:30

Ο Σύλλογος τυφλών Αργολίδας τίμησε την Αγία Παρασκευή στο παλιό Ναύπλιο

Διαδώστε:
Ο Σύλλογος τυφλών Αργολίδας τίμησε την Αγία Παρασκευή στο παλιό Ναύπλιο

Την μνήμη της Αγίας Παρασκευής τίμησε ο σύλλογος τυφλών Αργολίδας μετά αρτοκλασίας στο ιστορικό κέντρο της παλιάς πόλης του Ναυπλίου.

Την παραμονή της εορτής της Αγίας Παρασκευής τελέσθηκε ο πανηγυρικός εσπερινός της Αγίας στον Ιερό Ναό Παναγίας παλαιού Ναυπλίου.

Ανήμερα της εορτής (Τρίτη 26 Ιουλίου) τελέσθηκε ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία στο Παρεκκλήσιο της Αγίας Παρασκευής, παραπλεύρως του Ξενοδοχείου «ΑΜΦΙΤΡΥΩΝ», στην παραλία της πόλης.

Στο τέλος της θείας λειτουργίας ακολούθησε κέρασμα προς όλους τους καλεσμένους. Το παρών τους έδωσαν οι βουλευτές Αργολίδας Γιάννης Ανδριανός και Ανδρέας Πουλάς .

Στο χώρο όπου ανεγέρθη το Ξενοδοχείο «Άμφιτρύων» υπήρχε ναΐδριον αφιερωμένο στην Όσιομάρτυρα Παρασκευή, της οποίας ή μνήμη εορτάζεται στίς 26 Ιουλίου. Μάλλον κατά την οικοπεδοποίηση του χώρου αυτού για την ανέγερση του Ξενοδοχείου, θά έγινε συμφωνία, ώστε να μην έκλειψη τελείως τό Ναϊδριο αυτό της Αγίας Παρασκευής, κτίσμα από πολλών ετών τον ευλαβών περιοίκων και όχι μόνο.

Έτσι μετά την ανέγερση του Ξενοδοχείου κατά τη δεκαετία του 1950, αργότερα οι υπεύθυνοι αυτού, διαμόρφωσαν στην ανατολική πλευρά του Ξενοδοχείου μικρό χώρο σε Ναϊσκο, έπ’ ονόματι της Αγίας Παρασκευής, σε αντικατάσταση του παλαιού ναού.

Η ύπαρξη του Ναϊδρίου της Αγίας Παρασκευής, αποτελεί ιδιαίτερη ευλογία για το προσωπικό του Ξενοδοχείου «Άμφιτρύων» αλλά και για τους πιστούς Χριστιανούς της περιοχής και επισκέπτες της πόλης.

 

Φωτογραφίες: STUDIO B&G ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΜΠΟΥΓΙΩΤΗΣ – Γ.ΡΑΣΣΙΑΣ

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων