23/05/2022 24/05/2022 Εσπερινός και παράκληση για τους μαθητές που συμμετέχουν στις απολυτήριες και Πανελλαδικές Εξετάσεις τελέστηκε στον ενοριακό Ιερό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο Ναύπλιο από τον εφημέριο του Ναού πρωτοπρεσβύτερο π. Γεώργιο Φρίμη. Στην Ιερά παράκληση παραβρέθηκε και ο Μητροπολίτης Αργολίδος κ. Νεκτάριος, ο οποίος μίλησε από καρδιάς στους μαθητές και τους γονείς που...
23 Μαΐου, 2022 - 21:51
Τελευταία ενημέρωση: 24/05/2022 - 1:30

Παράκληση για τους μαθητές που συμμετέχουν σε εξετάσεις στο Ναύπλιο

Διαδώστε:
Παράκληση για τους μαθητές που συμμετέχουν σε εξετάσεις στο Ναύπλιο

Εσπερινός και παράκληση για τους μαθητές που συμμετέχουν στις απολυτήριες και Πανελλαδικές Εξετάσεις τελέστηκε στον ενοριακό Ιερό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο Ναύπλιο από τον εφημέριο του Ναού πρωτοπρεσβύτερο π. Γεώργιο Φρίμη.

Στην Ιερά παράκληση παραβρέθηκε και ο Μητροπολίτης Αργολίδος κ. Νεκτάριος, ο οποίος μίλησε από καρδιάς στους μαθητές και τους γονείς που παραβρέθηκαν στον παράκληση και τους ευχήθηκε να πάνε όλα καλά .

Μετά το πέρας της Ιερά παράκλησης, ο Σεβασμιώτατος δώρισε στα παιδιά που δίνουν Πανελλήνιες από ένα στυλό και μία εικόνα της Παναγίας.

 

 

Στον Ιερό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στα πλαίσια των εορτασμών «Κωνσταντίνεια 2022» που διοργανώνει το εκκλησιαστικό συμβούλιο φιλοξενείται για ολιγοήμερο προσκύνημα η θαυματουργή εικόνα της Παναγίας της Σουμελά από τη Μητρόπολη Βεροίας . Η θαυματουργή εικόνα της Παναγίας Σουμελάς φυλάσσεται στο Βέρμιο στις εγκαταστάσεις του ομώνυμου προσκυνήματος .

Η εικόνα θα αναχωρήσει την Τρίτη 24 Μαΐου και καθημερινά στον Ιερό ναό τελούνται Ιερές ακολουθίες. Η πρωτότυπη Εικόνα της Παναγίας κατά την παράδοση είναι έργο του Ευαγγελιστή Λουκά. Αυτός ήταν ο άνθρωπος ο οποίος αποτύπωσε τη μορφή της Παναγίας πάνω σε ξύλο. Η εικόνα της Σουμελά μετά την κοίμηση του Ευαγγελιστού μεταφέρεται από τον μαθητή του Ανανία στην Αθήνα. «Στα τέλη του τετάρτου αιώνα (386 μ.Χ.).

 

 

Περισσότερες φωτογραφίες:

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων