08/09/2020 08/09/2020 Πανηγυρικά εορτάστηκε η εορτή του Γενεσίου της Θεοτόκου στο εκκλησάκι της Παναγίας της κατακεκρυμένης στην Καραθώνα Ναυπλίου, τη Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου 2020. Πρόκειται ίσως για το μοναδικό ασκητήριο της περιοχής που σώζεται σε τόσο καλή κατάσταση. Η Μακρόχρονη ιστορία του χάνεται στα βάθη της ιστορίας αν και άγνωστο πότε ακριβώς φτιάχτηκε μια αγιογραφία που απεικονίζει...
08 Σεπτεμβρίου, 2020 - 10:23
Τελευταία ενημέρωση: 08/09/2020 - 9:45

Τιμήθηκε η Θεοτόκος στην Παναγία των Βράχων

Διαδώστε:
Τιμήθηκε η Θεοτόκος στην Παναγία των Βράχων

Πανηγυρικά εορτάστηκε η εορτή του Γενεσίου της Θεοτόκου στο εκκλησάκι της Παναγίας της κατακεκρυμένης στην Καραθώνα Ναυπλίου, τη Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου 2020.

Πρόκειται ίσως για το μοναδικό ασκητήριο της περιοχής που σώζεται σε τόσο καλή κατάσταση. Η Μακρόχρονη ιστορία του χάνεται στα βάθη της ιστορίας αν και άγνωστο πότε ακριβώς φτιάχτηκε μια αγιογραφία που απεικονίζει τον Άγιο Ιωάννη τον Βαπτιστή που σώζεται σε αρκετή καλή κατάσταση φέρει πάνω της μια χρονολογία του 1500 η 1600 μχ. αυτό δείχνει πόσο παλιό είναι αυτό το ασκητήριο.

Σε άλλες πηγές αναφέρεται να αποτελεί μετόχι της Ιεράς Μονής Μεταμορφώσεως Καραθώνα που βρίσκεται λίγα χιλιόμετρα πιο ψηλά. Στο εσωτερικό του ναού πριν λίγα χρόνια βρέθηκε μέσα σε κρύπτη μια εικόνα του Γενεσίου της Θεοτόκου ένα πραγματικά κειμήλιο για τον ναό. Η εικόνα σήμερα φυλάσσεσαι στον Ιερό Ναό της Ευαγγελιστρίας Ναυπλίου όπου και ανήκει το εκκλησάκι.

Τον πανηγυρικό εσπερινό τέλεσε ο πρωτοπρεσβύτερος πατήρ Ελευθέριος Μίχος ιερέας του Ιερού ναού Ευαγγελιστρίας Ναυπλίου.

Παρακολουθήστε το σχετικό βίντεο:

Δείτε φωτογραφίες:

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων