12/11/2023 12/11/2023 Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αργολίδος κ. Νεκτάριος προεξήρχε στην πανηγυρική Θεία Λειτουργία που τελέστηκε το Σάββατο 11 Νοεμβρίου 2023, εορτή του Αγίου Μηνά του Μεγαλομάρτυρα, στο Μητροπολιτικό παρεκκλήσιο του Αγίου Λουκά στο Ναύπλιο. Κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας τελέστηκε η εις Διάκονο χειροτονία του Κορολή Βασιλείου, παρουσία Ιερέων, συγγενών και φίλων του Διακόνου, ο οποίος...
12 Νοεμβρίου, 2023 - 11:26
Τελευταία ενημέρωση: 12/11/2023 - 11:42

Χειροτονία Διακόνου τέλεσε ο Μητροπολίτης Αργολίδος

Διαδώστε:
Χειροτονία Διακόνου τέλεσε ο Μητροπολίτης Αργολίδος

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αργολίδος κ. Νεκτάριος προεξήρχε στην πανηγυρική Θεία Λειτουργία που τελέστηκε το Σάββατο 11 Νοεμβρίου 2023, εορτή του Αγίου Μηνά του Μεγαλομάρτυρα, στο Μητροπολιτικό παρεκκλήσιο του Αγίου Λουκά στο Ναύπλιο.

Κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας τελέστηκε η εις Διάκονο χειροτονία του Κορολή Βασιλείου, παρουσία Ιερέων, συγγενών και φίλων του Διακόνου, ο οποίος κατάγεται από τα Ίρια Αργολίδας και από μικρό παιδί υπηρετεί την Εκκλησία που τόσο πολύ αγάπησε.

Ο Μητροπολίτης Αργολίδος βλέποντας την αγάπη που είχε για να υπηρετήσει την Εκκλησία ο νέος Διάκονος, τον ενίσχυσε πνευματικά με το λόγο του και τον καλωσόρισε στην ιερατική οικογένεια της Ιεράς Μητροπόλεως Αργολίδος υπογραμμίζοντας ότι από αυτή τη στιγμή θα διακονεί με αγάπη και θυσία τον ευλογημένο λαό της Αργολίδος.

Ο νέος διάκονος γεννήθηκε στις 2 Σεπτεμβρίου του 1998. Την αγάπη του για τη χριστιανική πίστη, καλλιέργησε ο π. Αναστάσιος Ράπτης. Μέσα από τις ακολουθίες, γνώρισε και αγάπησε τη Βυζαντινή μουσική, την οποία αργότερα και διδάχθηκε. Εργάστηκε επί 5ετιας ως ιεροψάλτης στα Γιανουλαίϊκα και τις Κοκκινάδες Αργολίδος, ενώ παράλληλα εργάζεται στην Ιερά Μητρόπολη και επιτελεί πνευματικό έργο στο κατηχητικό σχολείο «Πνοή Ζωής» των Πυργιωτίκων. Στις 21 Απριλίου του 2023 νυμφεύθηκε τη σύζυγό του Μαρία Τέκου στη Θεσσαλονίκη και έκτοτε ζούνε στο Ναύπλιο.

Κατά τις Ιερές ακολουθίες έψαλλαν ο Διευθυντής της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως Αργολίδος και Πρωτοψάλτης κ. Κακούρης καθώς και ο Πρωτοψάλτης και Πρόεδρος του Συνδέσμου Ιεροψαλτών Αργολίδος Δημήτριος Καρκαλάτος.

Περισσότερες φωτογραφίες:

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων