27/11/2021 27/11/2021 Το Σάββατο 27 Νοεμβρίου 2021 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αργολίδος κ. Νεκτάριος, λειτούργησε στο Μητροπολιτικό παρεκκλήσιο του Αγίου Λουκά στο Ναύπλιο. Μέσα σε κλίμα πνευματικής χαράς και ιδιαίτερης συγκίνησης τελέστηκε η εις πρεσβύτερον χειροτονία του Διακόνου Νικολάου Χρήστου, απόφοιτου της ανωτάτης εκκλησιαστικής Ακαδημίας Αθηνών. Ο Μητροπολίτης Αργολίδος καλωσόρισε στην ιερατική οικογένεια της Ιεράς Μητροπόλεως Αργολίδος το...
27 Νοεμβρίου, 2021 - 12:03
Τελευταία ενημέρωση: 27/11/2021 - 12:39

Χειροτονία Πρεσβυτέρου στον Άγιο Λουκά Ναυπλίου

Διαδώστε:
Χειροτονία Πρεσβυτέρου στον Άγιο Λουκά Ναυπλίου

Το Σάββατο 27 Νοεμβρίου 2021 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αργολίδος κ. Νεκτάριος, λειτούργησε στο Μητροπολιτικό παρεκκλήσιο του Αγίου Λουκά στο Ναύπλιο.

Μέσα σε κλίμα πνευματικής χαράς και ιδιαίτερης συγκίνησης τελέστηκε η εις πρεσβύτερον χειροτονία του Διακόνου Νικολάου Χρήστου, απόφοιτου της ανωτάτης εκκλησιαστικής Ακαδημίας Αθηνών. Ο Μητροπολίτης Αργολίδος καλωσόρισε στην ιερατική οικογένεια της Ιεράς Μητροπόλεως Αργολίδος το νέο Ιερέα και του ευχήθηκε ότι καλύτερο στην νέα Ιερατική ζωή.

Η χειροτονία του νέου Ιερέα πραγματοποιήθηκε στον Ιερό ναό του Αγίου Λουκά εκεί που υπηρετεί από τότε που ξεκίνησε να λειτουργεί ο ναός.

Προηγήθηκε η μοναχική κουρά από τον Μητροπολίτη Αργολίδος την Παρασκευή 23 Οκτωβρίου και η χειροτονία σε διάκονο στις 24 Οκτωβρίου 2021.

Ο νέος Ιερέας ο π. Νικόλαος Χρήστου, κατάγεται από το Μετόχι Αργολίδας και από μικρό παιδί υπηρετεί την εκκλησία που τόσο πολύ αγάπησε.

Ο Μητροπολίτης Αργολίδος, βλέποντας την αγάπη που είχε για να υπηρετήσει την εκκλησία τον ενίσχυσε πνευματικά με το λόγο του.

Δείτε βίντεο και φωτογραφίες:

 

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: STUDIO B&G ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΜΠΟΥΓΙΩΤΗΣ – Γ.ΡΑΣΣΙΑΣ

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων