19/04/2021 19/04/2021 Την Κυριακή 18 Απριλίου ο Σεβ. Μητροπολίτης Αρκαλοχωρίου, Καστελλίου και Βιάννου κ. Ανδρέας ιερούργησε στον Ιερό Ναό Γενεσίου της Θεοτόκου στο Ξενιάκω της Επαρχίας Βιάννου με την συμμετοχή του Πρωτοπρεσβυτέρου Ιωάννη Στιβακτάκη εφημέριου της ενορίας και του Διακόνου Μαρίνου Δασκαλάκη. Το ιερό αναλόγιο διακόνησε ο Πρεσβύτερος Ιωάννης Καπελλάκης. Ο Σεβασμιώτατος στην ομιλία του, μεταξύ άλλων,...
19 Απριλίου, 2021 - 14:40

Αρκαλοχωρίου Ανδρέας: «Η Εκκλησία προβάλει την οσία Μαρία ως πρότυπο μετανοίας»

Διαδώστε:
Αρκαλοχωρίου Ανδρέας: «Η Εκκλησία προβάλει την οσία Μαρία ως πρότυπο μετανοίας»

Την Κυριακή 18 Απριλίου ο Σεβ. Μητροπολίτης Αρκαλοχωρίου, Καστελλίου και Βιάννου κ. Ανδρέας ιερούργησε στον Ιερό Ναό Γενεσίου της Θεοτόκου στο Ξενιάκω της Επαρχίας Βιάννου με την συμμετοχή του Πρωτοπρεσβυτέρου Ιωάννη Στιβακτάκη εφημέριου της ενορίας και του Διακόνου Μαρίνου Δασκαλάκη. Το ιερό αναλόγιο διακόνησε ο Πρεσβύτερος Ιωάννης Καπελλάκης.

Ο Σεβασμιώτατος στην ομιλία του, μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε εκτενώς στη βιωτή της Οσίας Μαρίας της Αιγυπτίας, τονίζοντας περισσότερο ότι η Αγία μας Εκκλησία προβάλλει το πρόσωπό Της την Ε΄ Κυριακή των νηστειών, λίγες ημέρες προ της Αγίας και Μεγάλης Εβδομάδος, ως πρότυπο μετανοίας και ταπείνωσης το οποίο καλούμεθα όλοι να μιμηθούμε. Επίσης ευχήθηκε καλό υπόλοιπο της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής και Καλό Πάσχα.

Προ της απολύσεως τελέστηκε το τεσσαρακονθήμερο μνημόσυνο του μακαριστού Νικολάου Μπελατάκη.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων