26/03/2020 26/03/2020 Την Τετάρτη 25 Μαρτίου ημέρα της εορτής του Ευαγγελισμού της Υπεραγίας Θεοτόκου, αλλά και της Εθνικής Εορτής ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αρκαλοχωρίου, Καστελλίου και Βιάννου κ. Ανδρέας μετέβη στο Θραψανό όπου τέλεσε με κλειστές τις θύρες του ναού, και χωρίς την παρουσία πιστών τη Θεία Λειτουργία της εορτής του Ευαγγελισμού, στο πανηγυρίζοντα αριστερό κλίτος του Ιερού...
26 Μαρτίου, 2020 - 11:01
Τελευταία ενημέρωση: 26/03/2020 - 11:03

Ευαγγελισμός της Θεοτόκου στο Θραψανό

Διαδώστε:
Ευαγγελισμός της Θεοτόκου στο Θραψανό

Την Τετάρτη 25 Μαρτίου ημέρα της εορτής του Ευαγγελισμού της Υπεραγίας Θεοτόκου, αλλά και της Εθνικής Εορτής ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αρκαλοχωρίου, Καστελλίου και Βιάννου κ. Ανδρέας μετέβη στο Θραψανό όπου τέλεσε με κλειστές τις θύρες του ναού, και χωρίς την παρουσία πιστών τη Θεία Λειτουργία της εορτής του Ευαγγελισμού, στο πανηγυρίζοντα αριστερό κλίτος του Ιερού Ναού Τιμίου Σταυρού Θραψανού.

Στη Θ. Λειτουργία έλαβαν μέρος ο π. Εμμανουήλ Τσικριτσάκης προϊστάμενος και εφημέριος του ιερού ναού και ο διάκονος π. Κωνσταντίνος Αρμενάκης. Ο π. Σπυρίδων Φουκαράκης Αν. Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος με τον ιεροψάλτη διδάσκαλο κ Βασιλη Δαμιανάκη έψαλαν από τα αναλόγια.

Οι πιστοί είχαν την ευκαιρία να ακούσουν την τέλεση της Θ. Λειτουργίας απευθείας και ζωντανά μέσο του διαδικτύου, αφού η συμμετοχή των πιστών δεν επιτρέπετε στους ναούς λόγο των έκτακτων μέτρων που ελήφθησαν για την μείωση της διασπορά του κορωνοϊού.

Προ της απολύσεως ο Σεβασμιώτατος ανέπεμψε την σχετική δέηση υπέρ υγείας, που όρισε η Ιερά Επαρχιακή Σύνοδος της Εκκλησίας Κρήτης και αναγνώστηκε η ευχή του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Εδέσσης κ. Ιωήλ.

Ακολούθησε με πανηγυρική κωδωνοκρουσία η δοξολογία για την Εθνική Επέτειο της επανάστασης του 1821.

Στη συνέχεια ο Σεβασμιώτατος μετέβη στο μνημείο των Ηρώων Θραψανού όπου τέλεσε τρισάγιο για τους αγωνιστές της εθνικής παλιγγενεσίας.

Ο Σεβ. Μητροπολίτης κ. Ανδρέας την Τρίτη 24 Μαρτίου το απόγευμα μετέβη στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Ανδρέου του Ιεροσολυμίτου στο Αρκαλοχώρι, όπου με κλειστές τις θύρες του ναού, και χωρίς την παρουσία πιστών χοροστάτησε στον Εσπερινό της μεγάλης εορτής του Ευαγγελισμού της Υπεραγίας Θεοτόκου, ανέγνωσε την δέηση για τον κορωνοϊό και μίλησε επίκαιρος.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων