12/08/2022 12/08/2022 Παράκληση προς την Υπεραγία Θεοτόκο στην Ενορία Γαρίπας της Ιεράς Μητροπόλεως Αρκαλοχωρίου τελέσθηκε χθες, και στη συνέχεια ακολούθησε η πέμπτη εκδήλωση για τα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική καταστροφή. Συμμετείχαν οι ενορίες Γαρίπας και Φιλίππων, όπου κατατέθηκαν μαρτυρίες από τους απόγονους προσφύγων και Κρητών που συναναστράφηκαν με Μικρασιάτες. Οι μαρτυρίες με τα μικρασιατικά κειμήλια προσφύγων,...
12 Αυγούστου, 2022 - 14:21
Τελευταία ενημέρωση: 12/08/2022 - 14:43

Παράκληση προς την Υπεραγία Θεοτόκο – Συνάντηση με απόγονους προσφύγων της Μικράς Ασίας στην Γαρίπα

Διαδώστε:
Παράκληση προς την Υπεραγία Θεοτόκο – Συνάντηση με απόγονους προσφύγων της Μικράς Ασίας στην Γαρίπα

Παράκληση προς την Υπεραγία Θεοτόκο στην Ενορία Γαρίπας της Ιεράς Μητροπόλεως Αρκαλοχωρίου τελέσθηκε χθες, και στη συνέχεια ακολούθησε η πέμπτη εκδήλωση για τα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική καταστροφή.

Συμμετείχαν οι ενορίες Γαρίπας και Φιλίππων, όπου κατατέθηκαν μαρτυρίες από τους απόγονους προσφύγων και Κρητών που συναναστράφηκαν με Μικρασιάτες.

Οι μαρτυρίες με τα μικρασιατικά κειμήλια προσφύγων, βιντεοσκοπήθηκαν και θα κατατεθούν για έρευνα και μελέτη στο Κέντρο Μικρασιατικών Σπουδών.

Η 6η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σήμερα στις Αμουργιέλλες.

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων