13/09/2023 13/09/2023 Το Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου ο Μητροπολίτης Αρκαλοχωρίου, Καστελλίου και Βιάννου κ. Ανδρέας μετέβη στο Άγιον Όρος. Στον εσπερινό του Σαββάτου συμπροσευχήθηκε στο Άγιο Βήμα της Ι. Πατριαρχικής Μονής Κουτλουμουσίου. Την Κυριακή λειτούργησε στο Αντιπροσωπείο της Ι. Πατριαρχικής Μονής Εσφιγμένου. Το απόγευμα χοροστάτησε του πανηγυρικού εσπερινού στο Κουτλουμουσιανό κελί του Τίμιου Προδρόμου (Διονυσίου του εκ Φουρνά,...
13 Σεπτεμβρίου, 2023 - 9:18
Τελευταία ενημέρωση: 13/09/2023 - 9:42

Στο Άγιον Όρος ο Μητροπολίτης Αρκαλοχωρίου

Διαδώστε:
Στο Άγιον Όρος ο Μητροπολίτης Αρκαλοχωρίου

Το Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου ο Μητροπολίτης Αρκαλοχωρίου, Καστελλίου και Βιάννου κ. Ανδρέας μετέβη στο Άγιον Όρος. Στον εσπερινό του Σαββάτου συμπροσευχήθηκε στο Άγιο Βήμα της Ι. Πατριαρχικής Μονής Κουτλουμουσίου.

Την Κυριακή λειτούργησε στο Αντιπροσωπείο της Ι. Πατριαρχικής Μονής Εσφιγμένου. Το απόγευμα χοροστάτησε του πανηγυρικού εσπερινού στο Κουτλουμουσιανό κελί του Τίμιου Προδρόμου (Διονυσίου του εκ Φουρνά, Καρυές), όπου την Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου ημέρα αποτομής της Τιμίας κεφαλής του Προδρόμου, τέλεσε την πανηγυρική Θεία Λειτουργία και το απόγευμα τον εσπερινό και το κτητορικό μνημόσυνο.

Ο Σεβασμιώτατος μίλησε επικαίρως στην τράπεζα, ενω αναφέρθηκε στον μακαριστό Γέροντα του κελίου Αναστάσιο, με τα εξαιρετικά επιτεύγματά του στη ζωγραφική. Στο δε διάδοχο και νέο Γέροντα του κελιού ιερομόναχο Διονύσιο ευχήθηκε πλούσιες δωρεές επίγειες και ουράνιες στην αγιορείτικη διακονία του.

Θεία Λειτουργία στο κελί του Αγίου Ιωάννου (Διονυσίου εκ Φουρνά)

Εσπερινός και κτητορικά:

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων