21/05/2022 21/05/2022 Στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Γλυφάδας, τελέσθηκε σήμερα το πρωί Τρισαρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Σύρου κ. Δωροθέου Β΄ και συνιερουργούντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Γλυφάδας κ. Αντωνίου και Σταγών κ. Θεοκλήτου.  Το θείο λόγο εκήρυξε ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β΄, ο οποίος, εξ αφορμής της θεόθεν δοθείσης στον Άγιο Κωνσταντίνο...
21 Μαΐου, 2022 - 14:22
Τελευταία ενημέρωση: 21/05/2022 - 14:57

Η Γλυφάδα τίμησε τους προστάτες Αγίους της

Διαδώστε:
Η Γλυφάδα τίμησε τους προστάτες Αγίους της

Στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Γλυφάδας, τελέσθηκε σήμερα το πρωί Τρισαρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Σύρου κ. Δωροθέου Β΄ και συνιερουργούντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Γλυφάδας κ. Αντωνίου και Σταγών κ. Θεοκλήτου. 

Το θείο λόγο εκήρυξε ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β΄, ο οποίος, εξ αφορμής της θεόθεν δοθείσης στον Άγιο Κωνσταντίνο εξουσίας, ομίλησε για τις σχέσεις συναλληλίας Κράτους και Εκκλησίας και τους διακριτούς ρόλους μεταξύ τους, που πρώτος ο Μέγας Κωνσταντίνος θεσμοθέτησε, επισημαίνοντας και τις θέσεις της Εκκλησίας και των Πατέρων ότι η εξουσία δόθηκε από το Θεό στους άρχοντες μετά την πτώση και την παρακοή του ανθρώπου, ώστε να διαφυλάσσεται η τάξη και η ευνομία στις ανθρώπινες κοινωνίες.

Προσέθεσε δε και τις θέσεις των Αυτοκρατόρων Ιουστινιανού και Βασιλείου Β΄ για τη Βασιλική και την Ιερατική εξουσία, ότι δηλαδή η πρώτη απευθύνεται και αφορά στην υλική ζωή, ενώ η δεύτερη μεριμνά για την πνευματική ζωή και τη σωτηρία της ψυχής.

Υπογράμμισε δε ότι στην Πατρίδα μας, παρά τις όποιες εξαιρέσεις, που οφείλονται σε πρόσωπα, διατηρήθηκε και διατηρείται αυτή η ισορροπία, που εγγυάται την πρόοδο, την ευνομία, την ομόνοια και την ευημερία της κοινωνίας.

Τέλος ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Γλυφάδας κ. Αντώνιο για την πρόσκληση και την Αβραμιαία φιλοξενία και του ευχήθηκε πολυχρόνια και καλλίκαρπη ποιμαντορία.
Μετά το τέλος της Θείας Λειτουργίας, κατά την οποία τελετάρχησε επιτυχώς ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Γλυφάδας, Αρχιμ. Αλέξιος Ψωΐνος, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ αναχώρησε και ήδη ευρίσκεται καθ’ οδόν προς Τρίκαλα, προκειμένου να συμμετάσχει σήμερα και αύριο στις εορταστικές εκδηλώσεις για την επέτειο μνήμη του Πολιούχου Τρικάλων Αγίου Βησσαρίωνος, ύστερα από σχετική πρόσκληση του οικείου Επισκόπου, Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Τρίκκης κ. Χρυσοοστόμου.

Στην εορτή της Γλυφάδας παρέστησαν ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και διατελέσας Υπουργός Τουρισμού, Χ. Θεοχάρης, ο Δήμαρχος και Δημοτικοί Σύμβουλοι της Γλυφάδας και πλήθος πιστών.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων