12/05/2021 12/05/2021 Το προσεχές Σάββατο, 15 Μαΐου 2021, η πόλη των Γρεβενών εορτάζει τη μνήμη του Πολιούχου της, Ἁγίου Αχιλλίου Αρχιεπισκόπου Λαρίσης. Όπως ανακοίνωσε η Ιερά Μητρόπολη, οι ιερές ακολουθίες θα τελεσθούν κατά το ακόλουθο πρόγραμμα: Παρασκευή 14 Μαΐου 2021 Ώρα 19.00: Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Γρεβενών κ. Δαβίδ στον Ι. Μ. Ν. Ναό...
12 Μαΐου, 2021 - 20:11

Τα Γρεβενά τιμούν τον Πολιούχο τους

Διαδώστε:
Τα Γρεβενά τιμούν τον Πολιούχο τους

Το προσεχές Σάββατο, 15 Μαΐου 2021, η πόλη των Γρεβενών εορτάζει τη μνήμη του Πολιούχου της, Ἁγίου Αχιλλίου Αρχιεπισκόπου Λαρίσης.

Όπως ανακοίνωσε η Ιερά Μητρόπολη, οι ιερές ακολουθίες θα τελεσθούν κατά το ακόλουθο πρόγραμμα:

Παρασκευή 14 Μαΐου 2021

Ώρα 19.00: Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Γρεβενών κ. Δαβίδ στον Ι. Μ. Ν. Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου.

Λιτάνευση της Ιερής Εικόνας του Αγίου Αχιλλίου πέριξ του Ναού.

Μετά το τέλος της λιτάνευσης της Ιερής Εικόνας, στην εξέδρα του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού, θα τελεσθεί η ακολουθία της αρτοκλασίας μετά του Θείου Κηρύγματος.

Σάββατο 15 Μαΐου 2021

Ώρα 7:00 έως 10.30: Όρθρος και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Γρεβενών κ. Δαβίδ στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου.

Όλες οι ακολουθίες θα τελεστούν στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, λόγω των περιοριστικών μέτρων και των υγιεινομικών διατάξεων. Το δε παρεκκλήσιο του Αγίου Αχιλλίου θα είναι ανοιχτό μόνο για προσκύνηση.

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων