17/08/2022 17/08/2022 Η εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, της «αμετάθετου ελπίδας» όλων, γέμισε με χαρά και τα Γρεβενά. Την παραμονή, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γρεβενών κ. Δαβίδ λειτούργησε στον Πλατάνιστο, όπου κι έγινε η εις Αναγνώστη χειροθεσία του κ. Ευάγγελου Θάνου. Το απόγευμα της ίδιας ημέρας τέλεσε πανηγυρικό εσπερινό με αρτοκλασία στο Πολυνέρι και στην ιστορική Ιερά Μονή...
17 Αυγούστου, 2022 - 13:27
Τελευταία ενημέρωση: 17/08/2022 - 18:12

Τριήμερος εορτασμός της Παναγίας στα Γρεβενά

Διαδώστε:
Τριήμερος εορτασμός της Παναγίας στα Γρεβενά

Η εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, της «αμετάθετου ελπίδας» όλων, γέμισε με χαρά και τα Γρεβενά.

Την παραμονή, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γρεβενών κ. Δαβίδ λειτούργησε στον Πλατάνιστο, όπου κι έγινε η εις Αναγνώστη χειροθεσία του κ. Ευάγγελου Θάνου. Το απόγευμα της ίδιας ημέρας τέλεσε πανηγυρικό εσπερινό με αρτοκλασία στο Πολυνέρι και στην ιστορική Ιερά Μονή Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο Σπήλαιο.

Ανήμερα της εορτής ο Σεβασμιώτατος λειτούργησε στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην Αβδέλλα Γρεβενών, όπου και χειροτόνησε Διάκονο τον κ. Αθανάσιο Παπαδημητρίου, ο οποίος θα υπηρετήσει την τοπική Εκκλησία. Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος χειροθέτησε Οικονόμο τον εφημέριο του Ναού π. Ιωάννη Ταφούφα.

Την Τρίτη 16 Αυγούστου λειτούργησε στην Σαμαρίνα Γρεβενών. Μετά την λειτουργία ακολούθησε στον αύλειο χώρο της Μεγάλης Παναγιάς, ο παραδοσιακός χορός «Τσιάτσος», τον οποίο και έσυρε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Δαβίδ.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων