02/01/2019 03/01/2019 Η Υφυπουργός Εσωτερικών κ. Μαρίνα Χρυσοβελώνη είχε συνάντηση με τον Σεβ. Μητροπολίτη Δημητριάδος κ. Ιγνάτιο στις 2 Ιανουαρίου 2019 , στο Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλίας, κατά την οποία αντάλλαξαν σκέψεις για θέματα κοινού ενδιαφέροντος, πρωτίστως, κοινωνικού  χαρακτήρα. Η Υφυπουργός  ζήτησε την συνεργασία της Τοπικής Εκκλησίας, ώστε μετά την ψήφισή του νομοσχεδίου για την Ισότητα των Φύλων,...
02 Ιανουαρίου, 2019 - 15:42
Τελευταία ενημέρωση: 03/01/2019 - 10:03

Απόψεις αντάλλαξαν Μητρ. Δημητριάδος και Υφ. Εσωτερικών

Διαδώστε:
Απόψεις αντάλλαξαν Μητρ. Δημητριάδος και Υφ. Εσωτερικών

Η Υφυπουργός Εσωτερικών κ. Μαρίνα Χρυσοβελώνη είχε συνάντηση με τον Σεβ. Μητροπολίτη Δημητριάδος κ. Ιγνάτιο στις 2 Ιανουαρίου 2019 , στο Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλίας, κατά την οποία αντάλλαξαν σκέψεις για θέματα κοινού ενδιαφέροντος, πρωτίστως, κοινωνικού  χαρακτήρα.

Η Υφυπουργός  ζήτησε την συνεργασία της Τοπικής Εκκλησίας, ώστε μετά την ψήφισή του νομοσχεδίου για την Ισότητα των Φύλων, που σε λίγες ημέρες εισάγεται στην Βουλή, η Εκκλησία να βοηθήσει στην εφαρμογή του. Η κ. Χρυσοβελώνη ενημέρωσε τον Σεβασμιώτατο σχετικά με το νομοσχέδιο, το οποίο  θεσπίζει την καταπολέμηση των έμφυλων διακρίσεων σε όλους τους τομείς της κοινωνικής ζωής, ζητώντας την στήριξη και την συνεργασία της Εκκλησίας, καθώς, όπως είπε, οι κατά τόπους ιερείς είναι εκείνοι που, πολλές φορές, παραπέμπουν περιστατικά διακρίσεων και βίας στους αρμόδιους Φορείς της Πολιτείας.

Yπήρξε ενημέρωση, από την πλευρά της Υφυπουργού, για ευρωπαϊκά χρηματοδοτικά προγράμματα, που προβλέπουν βοήθεια σε ευάλωτες οικογένειες, όπως, για παράδειγμα, το Πρόγραμμα «Δάφνη», για το οποίο είχε την ευκαιρία η Υφυπουργός να ενημερωθεί στη συνάντηση Κορυφής Εκπροσώπων χωρών-μελών και Φορέων της Ε.Ε για την καταπολέμηση της έμφυλης βίας, που πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες. Όπως τόνισε χαρακτηριστικά στο τέλος της συνάντησης η κ. Χρυσοβελώνη, «από αυτή την προσπάθεια για τις γυναίκες και τις οικογένειές τους δεν θα μπορούσε να λείπει η πολύτιμη και αναγκαία αρωγή της Εκκλησίας».

Από την πλευρά του ο Σεβασμιώτατος συνεχάρη την Υφυπουργό για την προσπάθειά της και ευχήθηκε «καλή δύναμη και υπομονή, γιατί τα προβλήματα είναι πολλά και πολυεπίπεδα».

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων